Cinsel taciz iddiası hastaneyi karıştırdı

Güncelleme Tarihi:

Cinsel taciz iddiası hastaneyi karıştırdı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2007 00:00

Bir kadın hastanın "Cinsel tacize uğradım" iddiası Başhekim Ömer Çakmakçı’yla Hastane Müdürü Mehmet Doğan’ı birbirine düşürdü.

ANKARA Ulucanlar Göz Hastanesi, 17 yaşındaki genç bir kızın "Ameliyat sonrasında tacize uğradım" iddiası ile çalkalanıyor. Hastanede göz ameliyatı olan G.T., ameliyat sonrasında ameliyathanede ayılmaya çalışırken bir erkeğin kendisine cinsel tacizde bulunulduğunu belirtti.

TELEFONLA VURDU

Bu iddialar, hastahane başhekimi ile hastane yönetimini birbirine düşürdü. Başhekim Ömer Çakmakçı’nın, gelişen bu olayın büyütülmemesi ve örtbas edilmesi için mağdur olan aileyi, Hastahane Müdürü Mehmet Doğan’a yönlendirdiği iddia edildi. Doğan’ın ise yetkileri arasında olmayan konuyu tekrar başhekime yönlendirdiğinin belirtilmesi üzerine aralarında tartışma çıktığı öğrenildi. Bu sırada sinirlendeği iddia edilen Çakmakçı’nın elinde bulunan telsiz telefonla Doğan’ın kafasına ve kulağına defalarca vurarak yaraladığı iddia edildi.

RAPOR ALDI

Kafasından ve kulağından yaralanan müdür Doğan, savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu ve Adli Tıp Kurumu’ndan rapor aldı. Bunun üzerine Çakmakçı’nın da Ankara Eğitim ve Araştırma Hastahanesi’ne giderek 20 günlük rapor aldığı belirtildi.

G.T’nin iddiası

G.T., hastanenin baştabibliğine yazılı dilekçe verdi. G.T. dilekçesinde şu iddialarda bulundu: "25 Eylül 2007’de gözümden ameliyat olmak için saat 09.50’de ameliyat servisine alındım. Genel aneztezi yapılarak bayıltıldım. Ameliyat sonrasında kendime gelmeye çalışırken, bir kişi bileğimi zorla tutarak, cinsel organına götürdü. Daha sonra ameliyat önlüğümü kaldırarak beni taciz etti. Narkoz etkisi devam ettiği için kendimi savunadım."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!