Çini kursunda bir Çinli

Güncelleme Tarihi:

Çini kursunda bir Çinli
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2017 14:23

Keçiören Belediyesi KEÇMEK’in çini kursuna gidenlerden biri de Çinli Grace Chai. Anıtkabir hayranı Çinli Chai, hayalinin bir çini atölyesi açmak olduğunu belirterek, “Turistlere satmayı düşünüyorum” diyor.

Haberin Devamı

Keçiören Belediyesi’nin ücretsiz hizmet verdiği Keçiören Sanat ve Meslek Edindirme Kursları’nda(KEÇMEK) geleneksel çini sanatını öğrenen Çinli kursiyer Grace Chai, başarı grafiğiyle büyük dikkat çekiyor. Yaptığı çini eserleri eşine hediye ettiğini belirten Chai, en büyük hayalinin ise bir atölye açabilmek olduğunu söylüyor. 10 yıl önce evlendiği Türk eşi Enes Yağız ile birlikte Kanada’da yaşarken 2016 yılında Türkiye’ye kesin dönüş yapan 35 yaşındaki Grace Chai, Keçiören Hasköy’de ikamet ediyor. Türkçe dil kurslarını araştırırken Keçiören Belediyesi’nin Yonca Yaşam Merkezi’nden haberdar olan Çinli Chai, ekim ayında çini kursuna başladı. Çin’de hobi kurslarının çok pahalı olduğunu söyleyen Chai, çini merakını ve kursla ilgili düşüncelerini şöyle anlattı:

Haberin Devamı

Çini kursunda bir Çinli

BURADA ÖZGÜRLÜK VAR

“Çin’de, ilkokulda fırçayla yazı yazıldığı için fırça kullanmaya aşinaydım. Çin’deki hobi kursları hem ücretli hem de insanı kısıtlıyor. Burada özgürlük var. Böyle bir hizmetin ücretsiz verilmesinden ötürü Belediye Başkanımız Mustafa Ak’a teşekkür ediyorum.

DİL KURSUNA DA GİDİYOR

Önümüzdeki yıl da gelmeyi düşünüyorum. Ayrıca Türkçemi geliştirmek için dil kursuna da gidiyorum. Yaptığım çini eserleri eşime hediye ediyorum. Bundan sonraki çalışmalarımı yaz aylarında Balıkesir Akçay’da turistlere satmayı düşünüyorum. Hayalim ise çini atölyesi açmak.
Çinli Grace Chai, Anıtkabir için “Hayran kaldım” derken, Keçiören’de ise en beğendiği yerin Estergon Türk Kültür Merkezi olduğunu söylüyor.

Çini kursunda bir Çinli

KÜLTÜRÜMÜZÜ KEÇİÖREN’DE ÖĞRENMESİNDEN MUTLUYUZ

Keçiörenlilerin kişisel birikimlerini yükseltmek amacıyla 5 yıldır hizmet veren KEÇMEK’ler sayesinde binlerce kişinin belli alanlarda ustalaştığını belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Grace Chai de bu kursiyerlerimizden birisi. Kendisini gösterdiği üstün performanstan dolayı kutluyorum. İleride daha güzel güzel çalışmalara imza atacaktır. Çinli bir kardeşimizin Türkiye’yi, Türk kültürünü ve geleneksel sanatlarımızı Keçiören’de öğrenmesinden dolayı da mutluyuz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!