Cinayete seyirci kalmayacaklar

Güncelleme Tarihi:

Cinayete seyirci kalmayacaklar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2022 14:16

‘Eğlenceli Cinayetler Kumpanyası-Metres 90’lar’ oyunu, cuma günü Ankaralı izleyicinin karşısında olacak. İnteraktif polisiye oyunda, seyirciler kendisini gizemli bir cinayetin ortasında buluyor ve katili bulmaya çalışıyor.

Haberin Devamı

Selin Atasoy’un yazdığı Okan Bayülgen’in yönetip sunduğu ‘Eğlenceli Cinayetler Kumpanyası-Metres 90’lar’, 27 Mayıs'ta Bilkent Otel’de Ankaralılarla buluşuyor. Sahne yerine seyircinin arasında, 360 derece oynanan interaktif polisiye oyunda seyirciler 1990’ların sonunda, bir anda kendilerini gizemli bir cinayetin ortasında buluyor. Uzun zaman sonra ilk kez Ankaralı izleyici ile buluşacaklarını ifade eden oyunun senaristi Selin Atasoy, oyunu yazma fikrini, “Çocukluğumda adli patolog olan büyük babam Prof. Şemsi Gök, asistanlarının tezlerini hep benimle okurdu. Okuldan çıkar bazen onun yanına Adli Tıp Kurumu’na giderdim. Yıllar içerisinde adli bilimlere ilgim hep katlanarak arttı. Büyük babamın ardından annem Prof. Sevil Atasoy da adli bilimler dünyasına girince bu sefer de onunla birlikte dünyanın dört bir yanındaki kongrelere gitmeye başladım. Londra’da bizim bugün yaptığımız formata benzer bir polisiye oyunlar oynandığını duyuyordum, 2005 yılında Okan Bayülgen’e böyle bir format yapabileceğimizi söyledim ve ‘Eğlenceli Cinayetler Kumpanyası’ doğdu” sözleriyle anlatıyor.

Haberin Devamı

KARTTAN OKUYARAK OYNUYORLAR

Atasoy, oyunun formatını ise şöyle açıklıyor: “Seyircimiz bir yemeğe geliyor ve hemen yanlarında bir cinayet işleniyor. Sonrada içinde doğaçlama olmayan tamamen metne birebir uyulan bir oyun seyrediyorlar. Arada seyircilerden de oyuncular alıyoruz. Ezber yapmadan kısa bir metni karttan okuyarak oynuyorlar ama oynadıkları karakterler ve söyledikleri, oyunun akışı için çok önemli oluyor, hikâye onlardan sonra tamamen başka bir boyuta geçiyor.”

Cinayete seyirci kalmayacaklar

Yönetmen koltuğunda Okan Bayülgen’in oturduğu, Selin Atasoy’un yazdığı oyunda, Ercüment Aydın, Kubilay Çamlıdağ, Levent Akkök, Murat Tolga Şen, Nihal Usanmaz, Oğuzhan Günaydın, Özge Oktar Besen, Selin Atasoy, Yücel Özeke rol alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!