Çin Halk Kurtuluş Ordusu Ankara'da

Güncelleme Tarihi:

Çin Halk Kurtuluş Ordusu Ankarada
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2012 01:54

ÇİN Halk Kurtuluş Ordusu'nun 85. kuruluş yıldönümü vesilesiyle Hilton'da yapılan resepsiyon kutlamasına Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Gong Xiaosheng ve elçilikte görevli Askeri Ateşe Sen. Col. Lu Dali de katıldı.
Askeri Ateşe Sen. Col. Lu Dali, Suriye'de yaşanan iç karışıklıklar üzerine değerlendirmelerde bulundu. Çin ile Suriye'nin arasının son dönemlerde çok karışık olduğunu vurgulayan Lu Dali, “Suriye sorununun barış içinde çözülmesi gerekiyor, çünkü yaşanan çatışmalar bu sürece darbe indiriyor. Sadece uluslararası düzeyde yapılacak anlaşmalarla bu problemin çözülebileceğine inanıyorum” dedi.
Türk Çin Dostluk Vakfı Başkanı Hasan Çapan ise, Çin'in askeri bazda çok hızlı gelişen bir altyapı oluşturduğunu, Türkiye ile Çin arasında stratejik açıdan herhangi bir sorun olmadığını ve iki ülkenin askeri alanda işbirliğine gitmesi gerektiğini belirtti.
Çin ile Türkiye arasında mevcut birçok proje olduğunu ve bunların her geçen gün arttığını kaydeden Çapan, Çin'in her konuda işbirliğine hazır olduğunu, iki ülke arasında oluşan menfaatlerin olumlu yönde ilerlediğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!