Cihat Aşkın’a altın madalya

Güncelleme Tarihi:

Cihat Aşkın’a altın madalya
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2021 15:40

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı tarafından ‘Türkiye’de çok sesli müziğe katkıda bulunan’ isimlere verilen ‘Vakıf Onur Ödülü Altın Madalyası’nın bu yılki sahibi, keman sanatçısı ve eğitimci Cihat Aşkın oldu. CSO Ada Ankara Mavi Salon’da düzenlenen şık bir törenle Cihat Aşkın’ın ödülü verildi.

Haberin Devamı

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı Başkanı Ali Başman’ın ev sahipliğindeki ödül törenine 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, İsmet İnönü’nün kızı ve İnönü Vakfı Başkanı Özden Toker, eski bakanlardan Hikmet Sami Türk ile Şevket Bülent Yahnici, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, müzik dünyasından isimler ve davetliler katıldı.

Cihat Aşkın’a altın madalya


Ödülünü Ali Başman’dan alan Cihat Aşkın, Türkiye’nin zengin bir kültürel miras üzerine kurulduğunu belirterek, “Bu mirası kabullenmek vazgeçilmez bir gerçektir. Cumhuriyetimiz bu topraklar üzerinde bugüne kadar gelmiş geçmiş tüm uygarlıkların ortaya koyduğu bir uygarlık adımıdır. Bu uygarlık adımının ortaya çıkarmış olduğu kültürel değerler, bütün dünyada temsil edildiği an, kendi değerimizin de anlaşılacağı en önemli aşama olacaktır” diye konuştu.

Cihat Aşkın’a altın madalya

Cihat Aşkın’a ödülünü Sevda-Cenap And Müzik Vakfı Başkanı Ali Başman takdim etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!