Çifte hedef

Güncelleme Tarihi:

Çifte hedef
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2018 10:43

Sarı-lacivertliler, hem galibiyet serisini üç maça çıkarmayı, hem de üst gruba biraz daha yakınlaşmayı planlıyor.

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü, Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında bugün Kayserispor’u konuk edecek. Yenikent Stadı’nda saat 13.30’da başlayacak müsabakayı hakem Halil Umut Meler yönetecek. Ligde geçen hafta deplasmanda Fenerbahçe’yi 3-1 yenerek dikkatleri üzerine çeken başkent ekibinin 16 puanı bulunuyor. Konuk Kayserispor ise geride kalan haftalarda 12 puan topladı. Ankaragücü, bugünkü zorlu karşılaşmayı kazanıp, galibiyet serisini 3’e çıkarmayı ve ligin tepesindeki gruba biraz daha yakınlaşmayı hedefliyor.

RAKAMLARDA DETAYLAR İLGİNÇ

Kayserispor ile Süper Lig’de oynadığı son 3 maçı kaybeden Ankaragücü, bu karşılaşmalarda sadece bir gol attı ve kalesinde 11 gol gördü. Süper Lig’de oynadığı son 9 maçın 5’ini kazanan Ankaragücü, daha önceki 45 karşılaşmada aynı sayıda galibiyet alabilmişti. Ligde oynadığı son iki maçı kazanan Ankaragücü, 2008/2009 sezonundan bu yana üst üste üç galibiyet alamadı. Süper Lig’deki son maçında Sivasspor’u yenen Kayserispor, Eylül 2017’den bu yana iki maçlık galibiyet serisi yakalayamadı. Bu sezon Süper Lig’de iç sahada rakip kaleye en az şut çeken (49) ve bu şutlarda en az isabet bulan (14) takım Ankaragücü. Süper Lig’in ilk 10 haftasında rakip kaleye çektiği şutların kalitesine göre Alanyaspor’un (9) ardından en düşük gol beklentisi yakalayan takım Kayserispor. Bu sezon Süper Lig maçlarının ilk yarılarında en az gol atan takım Kayserispor. Ankaragücü forması giyen El Kabir’in Süper Lig kariyerinde en fazla gol attığı takım Kayserispor (3)
Kayserispor’u çalıştıran Ertuğrul Sağlam’ın teknik direktörlük kariyerinde Süper Lig’de Ankaragücü’den (9) daha fazla yendiği tek takım Gaziantepspor (10).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!