Çifte bayram

Güncelleme Tarihi:

Çifte bayram
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2013 01:10

10 yaşındayken arkadaşının sapanla attığı taşın isabet ettiği sağ gözünü kaybeden, “Alay ediyorlar” diye eğitimini yarıda bırakan Semra Temel, çok istediği protez göze 20 yıl sonra kavuştu. Semra mutluluğunu, “Çifte bayram yaşıyorum” diye ifade etti.

Haberin Devamı

Çankaya 100. Yıl Mahallesi’nde bir yakınının yanında kalan 30 yaşındaki Semra Temel, 3 ay önce Doğan Haber Ajansı muhabirine, sağ gözünün olmaması nedeniyle yaşadıkları zorlukları anlattı.
Ankara Hürriyet’in, “Tek isteği protez göz” başlığıyla Semra’nın yaşadığı sıkıntıyı gündeme getirmesinin ardından duyarlı vatandaşlar harekete geçti. Başarılı geçen operasyonla protez gözüne kavuşan Semra, şöyle konuştu:

YARDIM ELİ UZANDI

“Haber sonrası yurt genelinden duyarlı vatandaşlar yardım elini uzattı. Ankara’da protez göz nakli işi ile uğraşan 32 yaşındaki biyolog Mahir İmamoğlu haberi okuduktan sonra harekete geçip, bana ulaştı. İlk önce kendisi muayene ettikten sonra Ulucanlar Göz Hastanesi’ne götürerek, ameliyat ettirdi. İyileşme sürecinden sonra sol gözüme uygunluk sağlayan hareketli protez göz naklederek, beni insan içine çıkardı. Maddi karşılık beklemeden yardım eli uzatan herkese teşekkür ediyorum. Bu bayramda çifte bayram yaşıyorum.”

SIRADA İŞ VAR

Haberin Devamı

Adana’nın Seyhan ilçesinde yaşayan Semra Temel, henüz 10 yaşındayken arkadışının sapanından çıkan taşın sağ gözüne isabet etmesi sonucu, göz bebeğini kaybetti. Semra, ilkokul yıllarında okul arkadaşlarının alay etmesi nedeniyle de eğitimini yarıda bırakmak zorunda kaldı. Semra, ailesinin maddi durumu elvermediği için 20 yıl boyunca göz çukuru ile yaşadı. Protez gözüne kavuşan Semra, yeniden memleketi Adana’ya dönerek, kendine bir iş bulmak istediğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!