Çiftçilere hibe yardımı

Güncelleme Tarihi:

Çiftçilere hibe yardımı
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2011 00:00

Ankara İl Tarım Müdürlüğü Destekleme Şube Müdürlüğü yetkilileri, Kırsal Kalkınma Yatırımınlarının Desteklenmesi Programı kapsamında makine ve ekipman alımlarının desteklenmesi konusunda çiftçileri bilgilendirdi. Gölbaşı Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya yaklaşık 50 çiftçi katıldı.

Toplantıda yetkilileri yatırım konularında 35 adet makinanın listesini çiftçilere dağıtıp, desteklemeden yararlanmalarını istediler. Başvuru tarihinin 10 Mart’ta başladığını ve 25 Nisan 2011’de sona ereceği belirtildi. Yapılacak başvuruların değerlendirilmeye tabi tutulacağını belirten yetkililer, İl Müdürlüğü’ne ayrılacak ödenek miktarı esas alınarak asil ve yedek listelerle belirlenecek.

Müracatların Ankara İl Müdürlüğü’ne yapılacağı belirtildi. Hibeye esas tutar, gerçek kişiler için mal başına 50 bin lira, tüzel kişiler için mal başına 100 bin lirayı geçmeyeceği, basınçlı sulama sistemleri başvurularında gerçek kişiler için 100 bin lira, tüzel kişiler için 200 bin lirayı geçemeyeceği bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!