Çift sıra park GMK’yı kilitliyor

Güncelleme Tarihi:

Çift sıra park GMK’yı kilitliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2017 10:41

Kentin işlek arterlerinden biri olan Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda (GMK) yasak olmasına karşın yol kenarında çift sıra park eden araçlar, trafiğin sıkışmasına neden oluyor. Araçların ilerlemesi için 2 şeride sahip olan bulvarda trafik akışı gün boyunca tek şeritten sağlanabiliyor.

Haberin Devamı

Ankara'da her geçen gün artan araç sayısıyla birlikte trafik ve otopark sorunu da büyümeye devam ediyor. Hürriyet Ankara’nın defalarca gündeme getirdiği Turan Güneş Bulvarı, Çukurambar ile Tunus, Tunalı Hilmi ve Necatibey caddelerinde duyarsız sürücülerin araçlarını yol kenarına çift sıra park etmesi nedeniyle trafik düğümü oluşmaya devam ediyor. Kentin yoğun trafiğe sahip bölgelerinden Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda (GMK) da senelerdir önlenemeyen ‘şerit işgali’ günün her saati trafik sıkışıklığına neden oluyor. Araç geçişi için 2 şeride sahip olan bulvar üzerinde yasak olmasına karşın çift sıra park eden araçlar nedeniyle trafik akışı tek şeritten sağlanabiliyor. Çevre sakinleri senelerdir önlenemeyen park işgaline karşı trafik polislerinin denetimlerini artırmasını talep ederek şunları söyledi:

Haberin Devamı

Çift sıra park GMK’yı kilitliyor

TEK ŞERİT KUYRUK OLUŞTURUYOR

“Senelerdir bulvarın sağ şeridi, çift sıra araç park edenler yüzünden otopark gibi kullanılıyor. Trafik yoğunluğunun en büyük nedeni araçların bulvar üzerinde sadece tek şeritten hareket edebilmesi. Otobüsler tek şeridi açık yoldan geçerken büyük zorluk yaşıyor ve trafikte sıkışıp kalıyor. İlerleyemeyen araçlar arkalarından uzayan kuyruklar oluşmasına neden oluyor. Polisin denetimlerini artırması buradaki trafik keşmekeşini büyük ölçüde önler.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!