CHP'li Yılmaz: İlk defa 43 yıllık evlilik boşanma ile sonuçlanıyor

Güncelleme Tarihi:

CHPli Yılmaz: İlk defa 43 yıllık evlilik boşanma ile sonuçlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2016 16:47

CHP'li Yılmaz: İlk defa 43 yıllık evlilik boşanma ile sonuçlanıyor

Haberin Devamı

Nursima KESKİN/ ANKARA, (DHA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, İngiltere'nin AB'den ayrılması yönündeki referendum sonucuyla ilgili olarak, "İlk defa 43 yıllık evlilik boşanma ile sonuçlanıyor" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma kararını değerlendirmek için TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Yılmaz, konuyla şöyle konuştu:
"İlk defa 43 yıllık evlilik boşanma ile sonuçlanıyor. Bunun üç ana eksende değerlendirilmesi gerekiyor. Birincisi, bunun İngiltere açısından iç siyasi yansımaları olacak. Keza biraz önce İngiltere başbakanı, Ekim ayından önce yeni bir başbakanın göreve başlaması gerektiğini açıkladı. İkinci konu ise İskoçya ve Kuzey İrlanda konusudur. İskoçya ve Kuzey İrlanda'da yüksek oranda 'evet' çıkmıştır. Bunların önümüzdeki dönemde AB'den ayrılan İngiltere içerisinde kalıp kalmayacakları da ciddi manada tartışılacak bir konu olacak. Üçüncü konu, AB karşıtlarının bu kararla birlikte eli güçlenmiş oldu. Bu karşıtlar için İngiltere bir örnek teşkil edecek. Bu kararın başka ülkelerde, güçlenen muhalefetle birlikte yeni ayrılıkları tetikleyecek bir sürece giriyoruz. İngiltere'nin AB'de kalması veya ayrılması yönünde kampanya yapanlar, Türkiye üzerinden iğrenç bir kampanya yaptılar. Çok aşağılık bir kampanyaydı. Türkiye'yi adeta günah keçisi haline getirdiler, yerden yere vurdular ve şeytanlaştırdılar. Biz, İngiliz politikasında, Türkiye'nin bu çaplı bir kara kampanyaya konu olmasından ciddi rahatsızlık duyduk."
"TÜRKİYE NEGATİF SONUÇLARIYLA YÜZLEŞMEK ZORUNDA KALACAK"
CHP'li Yılmaz, İngiltere'nin bu kararından Türkiye-AB sürecinin de etkileneceğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:
"Bunun diğer 27 üye içerisinde farklı yansımaları olacak. Önümüzdeki dönemde, Türkiye de bunun negatif sonuçlarıyla yüzleşmek zorunda kalacak. Türkiye'nin, AB'deki müzakere konusundaki pozisyonu bu kararla birlikte daha da fazla zayıflayacak. İngiltere'de alınan sonuç sanki bir noktada da Türkiye'nin uzaklaştırılması şeklinde takdim edilecek. Türkiye'nin üyeliğine çeşitli gerekçelerle karşıt olan ülkeler veya halklar bunu kullanacaktır. AB ile müzakereler stratejik bir hedef ve devam etmesi gerekiyor. Referandum tartışmalarını anlamlı bulmuyorum. Türkiye'nin müzakere eden bir ülke ve istediği zaman hükümet müzakereleri durdurabilir. Bunun için referanduma kılıf ayarlamanın anlamı yok."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!