CHP’de ilk hesaplaşma

Güncelleme Tarihi:

CHP’de ilk hesaplaşma
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2007 12:47

CHP’de Eşref Erdem’in, partideki bütün görevlerinden istifa etmesine ve Genel Başkan Deniz Baykal ile yollarını ayırmasına yol açan "Çankaya kavgası"nda ilk hesaplaşma bugün yaşanacak. CHP tarihinde ilk kez bir ilçe kongresi, parti genel merkezinde yapılacak. Çankaya İlçe Kongresi, Genel Sekreter Önder Sav ile Eşref Erdem arasındaki çekişmeye sahne olacak.

Çankaya İlçe Başkanı Mustafa Yıldırım’ın görevden alınması, Erdem ile Sav arasında yaşanan kavgayı, gözler önüne sermişti. Partinin iki önemli ismi, Baykal’ın da bulunduğu MYK toplantısında tartışmıştı. Baykal, gözünün önünde yaşanan kavgada Sav’dan yana tavır almıştı. Tartışmanın ardından Erdem, partideki görevlerinden istifa ederken, 5 MYK üyesi de artık toplantılara katılmamaya başlamıştı.

MYK KARAR ALAMADI

Muhalif üyelerin Mahmut Yıldız, Fuat Çay, Engin Altay, Zekeriya Akıncı ve Şerif Ertuğrul, toplantıya katılmadığı ve üç de boş üyelik olduğundan CHP MYK, karar alamaz hale geldi.

Çankaya İlçe Kongresi’nin genel merkezde yapılma kararı ve kongre ilanının "Son Söz" adlı bir yerel gazetede yayınlanması da tepkilere neden olmuştu. Çankaya İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Gazanfer Atak, kongrenin genel merkezde yapılma gerekçesini, "Genel Merkez binamızın Çankaya ilçesi sınırları içinde olması nedeniyle bu yönde bir tercih yaptık. Bu yolla salon kirasından da tasarruf etmiş olacağız" sözleriyle açıkladı. İlanın, yerel bir gazetede yayınlanmasıyla ilgili olarak ise "Öyle icap etti" demekle yetindi.

Sonsöz Gazetesi’nin imtiyaz sahibi Abdi Pehlivan ise CHP listelerinden seçilen ve ardından DSP’ye geçen Bülent Ecevit’in doktorluğunu da yapan Mücahit Pehlivan’ın babası olması dikkat çekti.

TABAN AÇIKLAMASI

Çankaya İlçe Kongresi nedeniyle "Taban Grubu" adı altında dün yazılı bir açıklama yapıldı. Açıkamada, AKP iktidarında cumhuriyetin kalelerinin bir bir düştüğü vurgulandı. Açıklamada, "CHP, AKP’yi Çankaya’da oy kaybına uğrattı. CHP, Ankara çapındaki 405 bin oyun 229 binini tek başına Çankaya’dan çıkardı. Ancak Çankaya örgütü, ayak oyunlarına getirildi. Genel başkanımızı zora sokan, partinin dengeli yönetim şemasını bozanlar, bugünün kazananları olabilir, aya yarının kaybedenleri olacakları muhakkaktır" denildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!