Çayyolu’ndan önemli adım

Güncelleme Tarihi:

Çayyolu’ndan önemli adım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2015 01:20

Orijinal adı Gotha Cup olan, Gotha Dünye Genç Futbol Kupası’nın 41.’si İsveç’in Göteborg kentinde düzenleniyor.

Haberin Devamı

Bir çok ülkeden ve farklı kültürden gelen yüzlerce kız ve erkek sporcunun bir arada olacağı turnuvada, Ankara’nın amatör kümede mücadele eden takımlarından Çayyoluspor da mücadele edecek.
İsveç Futbol Federasyonu’nun desteğiyle düzenlenen Gotha Cup’a 80 ülkeden bin 600’ün üzerinde takım ve yaşları 11 ile 20 arasında değişen 40 bini aşkın genç sporcu katılıyor.
Bir hafta sürecek turnuva boyunca 110 sahada beş bin civarında maç oynanacak. Çayyoluspor, bu turnuvaya 4. kez katılıyor. Başkent ekibi daha önce 208 takım arasında 21. olmuştu. 18 Temmuz’da sona erecek organizasyonda Çayyoluspor U1-5 takımı ile temsil ediliyor.
Kulüp Sportif Direktörü Recep Salih İlker, uluslararası turnuvanın geçmiş yıllarında, Xabi Alanso (Real Madrid), Andrea Pirlo (Milan-Juventus), Alan Shearer (Newcastle Unitedd) gibi isimlerin de yer aldığını söyledi. Kulüp Başkanı Olcayto Başarı, 180 lisanslı ve 350 öğrencisi bulunan Çayyolu Spor Kulübü’nün, saha ve tesis sorunu olduğunu, bunların çözümü halinde çok daha ciddi atılımlar yapabileceklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!