‘Cari açığın çözümü girişimcilikte

Güncelleme Tarihi:

‘Cari açığın çözümü girişimcilikte
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2018 17:12

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, “Türkiye’de cari açığın kapanmasının yolunun girişimcilikten, yerli ve milli ürüne olan ilgiden geçtiğini düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

Girişimcilik Zirvesi G3 Forum’un 10’uncusu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Forumun 3. oturumunun açılışında konuşan Baran, girişimciliğin Türkiye’nin en önemli sorunlarından birisi olduğunu belirterek, “Girişimciliği özetlemem gerekirse öncelikle hayal kurmak sonra bunu gerçeğe dönüştürmek, biraz risk, biraz da cesaret, sonra da bunları harekete geçirmek” diye konuştu. Baran, Türkiye’nin ticarete çok ihtiyacı olduğuna işaret ederek, dünya siyasetinde söz sahibi olabilmek için güçlü olmak, güçlü olabilmek için de ticaret yapmak gerektiğini anlattı. Yerli ve milli ürünlerin kullanımında duyarlı olunması gerektiğine dikkat çeken Baran, Türkiye’de satılan ürünlerin yurt dışından alınmamasının ticarete fayda sağladığının altını çizdi. Baran, Türkiye’de cari açığın kapanmasının yolunun girişimcilikten, yerli ve milli ürüne olan ilgiden geçtiğini düşündüğünü söyledi.

Haberin Devamı

SERMAYE GEREKMİYOR

Ankara Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Faik Yavuz ise günümüzde girişimcilik için sermaye gerekmediğini, girişimci olmak isteyen gençlerin ve kadınların geçmişe kıyasla daha çok imkâna sahip olduklarını vurguladı. Yavuz, “Biz bilgisayarın ne olduğunu bilmiyorduk. Sizler teknolojiyi çok iyi kullanıyorsunuz. İşverenler olarak size her türlü desteği vermeye hazırız” dedi. Yavuz, kadınların mutlaka ekonomiye katılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

DEĞER YARATMALIYIZ

TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı da girişimci adaylarına tavsiyelerde bulundu. Değer yaratmadan para kazanılamayacağını vurgulayan Sabancı, “Eğer çalışırsak, denersek bir yerlere ulaşırız. Hata yapmak istemiyorsanız bir tane yolu var. Hiçbir şey yapmamak. Lütfen enerjimizi yitirmeyelim. Bir sürü olumsuzluk olabilir ama olumsuzlukta da fırsatlar vardır” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!