Çardaklar ücretli oluyor

Güncelleme Tarihi:

Çardaklar ücretli oluyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2015 09:45

Büyükşehir Belediye Meclisi, Göksu Parkı’ndaki 40 adet çardağı, 10 yıl süreyle kiraya verilmesi yönünde karar aldı. “Kendi şirketimiz işletecekse evet, 3’ncü şirkete verilecekse hayır diyeceğiz” diyen CHP grubu, “Kendisi işletecek” yanıtını aldıktan sonra karara ‘evet’ oyu verdi.

Haberin Devamı

Aralık ayı görüşmelerini sürdüren Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Eryaman’da bulunan Göksu Parkı ile ilgili önemli bir karar alındı. Meclis’in ilk oturumunda gündeme gelen ancak daha sonra görüşülmesi kararlaştırılan Göksu’daki ahşap mangallı çardakların 10 yıl süreyle kiraya verilmesine ilişkin Başkanlık Yazısı önceki gün görüşüldü. CHP Grup Başkan Vekili Doğan Yılmazkaya, oturumu yöneten Meclis 2’nci Başkan Vekili Nail Çimen’e kendilerine bilgi verilmesi için yazıyı ertelediklerini hatırlatarak öncesinde bilgi verilmediğini söyledi.

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

“Bilgi vereyim” diyen Çimen şöyle konuştu:  “Bu bahsi geçen mangallara bungolav diyoruz. Bunlar öncekiler değil. Burada sonradan yapılan 40 tane bungolav mangal barbekü var. Bunları meclisimiz uygun görürse kiraya vereceğiz. Kiraya vereceğimiz şirket kendi şirketimiz muhtemelen ANFA olacak.”  Nail Çimen’e “ANFA kendisi mi işletecek başka 3’ncü şahsa mı verecek?” diye soran CHP’li Yılmazkaya, “Kendi şirketimiz işletecekse evet ama başka bir 3’ncü şirkete verilecekse hayır diyeceğiz” derken Nail Çimen de “Kendisi işletecek tabi ki” ifadesini kullandı. Görüşmelerin ardından Başkanlık Yazısı tüm grupların oy birliğiyle kabul edildi. Göksu’daki ahşap çardakların 2886 sayılı yasa hükümlerine göre kiraya verilebilmesi hususunda karar alınmasının talep edildiği başkanlık yazısında herhangi bir şirket adı yer almazken fiyat konusunda da ayrıntı bulunmadığı görüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!