Çantacılar Çarşısı’nda okul mesaisi

Güncelleme Tarihi:

Çantacılar Çarşısı’nda okul mesaisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2022 16:03

Hürriyet Ankara, okulların açılmasına sayılı günler kala okul çantası için mesai yapan Ulus’taki Çantacılar Çarşısı’ndaydı. Ankara Umum Ayakkabıcılar ve Çantacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Uzun, çarşının Türkiye’deki okul çantası üretim ve tedarik ihtiyacının yüzde 65’ini karşıladığını söyledi. Uzun, velilere de okul çantası seçiminde uyarılarda bulundu.

Haberin Devamı

Türkiye’deki okul çantası üretim ve tedarik ihtiyacının yüzde 65’ini Ulus’taki Çantacılar Çarşısı’nın karşıladığını belirten Ankara Umum Ayakkabıcılar ve Çantacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Uzun, “Başkent, çanta üretimi ve tedarikte Avrupa standartlarında” dedi. Çarşıda 500’e yakın üretici, toptancı ve perakendecinin yer aldığını anlatan Uzun şunları söyledi:

YÜZDE 65’İNİ KARŞILIYOR

“Çarşı, Türkiye’deki üretim ve tedarik ihtiyacının yüzde 65’ini karşılıyor. Aynı zamanda her türlü fiyat alternatifinin oluştuğu bir yer. Kalite ve markanın geliştiği bir bölge. 500’e yakın üretici, toptancı, perakendeci çarşı içerisinde hizmet veriyor. Özellikle başkentlilerin başta okul çantası ihtiyacı olmak üzere, çanta ve aksesuar ihtiyacına kaliteli ve sağlıklı ürünlerle cevap veriyor.

Haberin Devamı

Çantacılar Çarşısı’nda okul mesaisi

LOKOMOTİF GÖREVİ ÜSTLENİYOR

Bu anlamda başkent, çanta üretim ve tedarikinde lokomotif görev üstleniyor. Ürünlerin ham maddesi yurt dışından geliyor. Son dönemlerde yurt dışındaki bazı fabrikaların ham madde üretimi yapamamasından kaynaklı ülkemizde de fiyat artışları yaşanıyor. Son zamanlarda Türkiye’de hem üretim maliyetlerinde hem de işçilikte fiyat artışı oldu. Geçen yıla kıyasla bu yıl üretim maliyetleri iki katına ulaştı”

VELİLERE ÇANTA UYARILARI
Uzun, 12 Eylül’de başlayacak 2022-2023 eğitim-öğretim dönemi öncesinde velilere sağlıklı okul çantası konusunda şu uyarıları yaptı: “Veliler, çocuklarına okul çantası alırken, çanta üzerinde bulunan kullanım kılavuzunu mutlaka okumalı. Alınan ürünlerin üzerinde fitalat(koku ve renk sağlamak için kullanılan bir grup kimyasal) içermez ibaresinin bulunması lazım. Bunun anlamı, kansorejen içeren maddenin bulunmadığıdır. Çantaların üzerinde ‘fitalat içermez’ ibaresinin olması için de Sağlık Bakanlığı onayı gerekmektedir.”

FİYATLAR 125-300 TL ARASINDA

Uzun, okul çantası fiyatlarıyla ilgili, “Çantacılar Çarşısı’nda kaliteli bir okul çantasının fiyatı 125 liradan başlıyor, 300 liraya kadar çıkıyor. Fiyatlar, alışveriş merkezlerine göre daha uygun” bilgisini verdi. Okul sezonunun açılmasıyla birlikte zincir marketlerin kırtasiye malzemeleri başta olmak üzere okul çantası da satmaya başladığını söyleyen Uzun, “Zincir marketlerde satılan ürünler, kayıt dışı ve merdiven altı çanta üretim ve satışı yapan yerler, hem esnafa hem de vatandaşa zarar veriyor. Bu nedenle özellikle zincir marketlerin her ürünü satmaması lazım. Her işletmenin her ürünü satmaya çalışmasının önüne geçilmeli” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!