Can kurtaran dalgıç kardeşler

Güncelleme Tarihi:

Can kurtaran dalgıç kardeşler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2022 16:17

Ankara İtfaiyesi Su Altı ve Su Üstü Arama Kurtarma Timi'nde dalgıç olarak görev yapan Hasan (36) ve Gökay (30) Özkan kardeşler, iki yıldır birlikte omuz omuza can kurtarıyor.

Haberin Devamı

İki kardeş, arkadaşlarıyla birlikte arama kurtarma çalışmalarına hazırlık için Ankara’da göl, gölet, baraj, akarsu gibi alanlarda dalış eğitimi yapıyor.

BÜYÜK BİR MUTLULUK

Hasan Özkan, arama kurtarma çalışmalarında 'ikili ekipler' şeklinde görev aldıklarını belirterek şunları söyledi: “İki yıldır kardeşim, dalış eşim oldu. Başkasıyla koordinasyon sağlamak biraz süre alabilir ama 30 yıldır tanıdığım kardeşim geldiğinde bu problem benim için ortadan kalktı. Kardeşimle beraber aynı ekipte görev alabilmek benim için büyük bir mutluluk. Her ne kadar su altı ve su üstü arama kurtarma ekibinde görevli olup, sadece bu vakaları yapıyor gibi görünsek de bizler aslında birer itfaiyeciyiz. Bunun getirdiği sorumluluklar da var. Her türlü vakaya müdahale edebilecek kuvvetteyiz.”

KONUŞMADAN ANLAŞIYORUZ

Gökay Özkan da ağabeyinin yolundan gittiğini anlatarak şöyle devam etti: “Onun heyecanı, azmi beni de heveslendirdi. Ağabeyim ve meslektaşlarına imrenerek büyüdüm. Yaptığımız işte birbirini çok iyi tanıyor olmanın getirdiği ciddi avantajlar var. Çünkü herkes farklı görevlere sahip. Koordineli çalışıyorsunuz. Bu koordinasyonun sağlanmasının katkı ve faydasını bize de ekibe de olduğunu düşünüyorum. Çok iyi tanıdığınız bir ekip arkadaşınız var. Sözsüz iletişiminiz çok daha kuvvetli oluyor. Bu, zamanla diğer ekip arkadaşlarınızla da oluyor. Bu konuda birbirini anlayabilmek, ayak uydurabilmek çok önemli bu da bize ciddi bir avantaj sağlıyor.” 

Can kurtaran dalgıç kardeşler

İki kardeş, ekip arkadaşlarıyla birlikte Ankara’da göl, gölet gibi alanlarda dalış eğitimi yapıyor.

Haberin Devamı

Can kurtaran dalgıç kardeşler

Kardeşler, dalgıç kıyafetlerini giyerken birbirine yardımcı oluyor.

BAKMADAN GEÇME!