Can dostlara kış maması

Güncelleme Tarihi:

Can dostlara kış maması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2019 09:16

Havaların soğumasıyla birlikte Altındağ ve Mamak belediyeleri, sokakta yaşamlarını sürdürmeye çalışan sokak hayvanlarına mama dağıttı.

Haberin Devamı

Belediye ekipleri parklara, boş arazilere, ormanlık alanlara mama bırakarak can dostları besledi. Altındağ Belediyesi olarak sokak hayvanlarına büyük özen gösterdiklerini söyleyen Başkan Asım Balcı, “Hayvanlar da bizim dostlarımız. Bu dünyada olduğu gibi, bu ilçede de onların varlığını göz ardı etmeden yaşamaya özen göstermeliyiz. Sokaklarda yaşayan hayvanlara karşı biraz daha duyarlı yaklaşılması gerek. Vatandaşlarımız yakın çevrelerinde yardıma muhtaç, hasta, sakat ya da yeni doğmuş bir sokak hayvanını bize bildirebilirler” dedi. Sosyal belediyecilik kapsamında sokak hayvanları için birçok çalışma gerçekleştirdiklerini kaydeden Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Şefkat elini tüm canlılara uzatmaya çalışıyoruz. Özellikle soğuk kış aylarında sokak hayvanları yemek bulmakta oldukça zorlanıyor. Belediye olarak belirlediğimiz noktalarda besleme yaparak, aç kalmalarını engelliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

LEON VE EX SINAVI GEÇTİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda görevli 4.5 yaşındaki Leon ile 2 yaşında EX adlı arama kurtarma köpekleri, AFAD Samsun İl Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen ‘Uluslararası Canlı İnsan Arama Kurtarma Sınavı’nı başarıyla geçti. Eğitmenler Ergin Yılmaz ve İbrahim Ünver tarafından eğitilen köpekler ‘Ulusal ve Uluslararası Arama Kurtarma Belgesi’nin sahibi olarak hem yurt içinde hem de yurt dışında görev yapmaya hak kazandı. ABB İtfaiye Daire Başkanı Salih Kurumlu, “Böylece Ankara İtfaiyesi’nin göreve hazır K-9 Canlı İnsan Arama Kurtarma Köpeği sayısı 4’e ulaştı” dedi.

Can dostlara kış maması


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!