Can alan dört yola MOBESE çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Can alan dört yola MOBESE çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2024 09:35

Kamera yok, ölümlü kaza çok! Hız sınırının 50 olduğu Yenimahalle’nin İnönü Mahallesi’ndeki dört yolda son bir yılda trafik kazası nedeniyle 5 can gitti. Ölenlerin yakınları, “Kazayı gören bizimle irtibata geçsin” çağrısıyla görüntü ya da fotoğraf bulmaya çalışırken, muhtar Zübeyde Dönmez, alınması gereken önlemi şöyle özetledi: “Bu alana acilen MOBESE çağrısında bulunuyoruz.”

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara’nın her hafta ilçe ilçe, mahalle mahalle gezerek sözü muhtar ve vatandaşlara verdiği ‘Mahallenin Nabzı’ serisinde bu hafta Yenimahalle’nin İnönü Mahallesi’ndeydik.
İnönü Mahallesi muhtarı Zübeyde Dönmez, yaklaşık 17 bin nüfuslu mahallelerinde çözüm bekledikleri en öncelikli sorunun, 1777. Cadde ile Cengiz Aytmatov Caddesi’nin kesiştiği dört yolda meydana gelen kazalar olduğunu söyledi. Bu noktada son bir yılda 5 ölümlü kaza meydana geldiğini belirten muhtar Dönmez, hem kazaların hem de ışık ihlalinin tespiti için MOBESE konulması çağrısında bulundu. Muhtar Dönmez, soruna ilişkin şunları söyledi:

Can alan dört yola MOBESE çağrısı

Haberin Devamı

ARAÇLAR SON SÜRAT SEYREDİYOR

“İnönü Mahallesi, Yenimahalle’nin dördüncü büyük mahallesi. 16 bin 988 nüfusa, 13 bin 665 de seçmen sayısına sahip. Mahallemizin en büyük problemlerinden birisi, 1777. Cadde ile Cengiz Aytmatov Caddesi’nin kesişimindeki dört yolda meydana gelen ölümlü kazalar. Bildiğim kadarıyla son bir yıl içerisinde 5 vatandaşımızı bu yolda yaşanan trafik kazası nedeniyle kaybettik. Hız sınırı 50 olmasına rağmen araçlar son sürat seyrediyor, bunun yanı sıra ışık ihlali de oldukça çok oluyor.

Can alan dört yola MOBESE çağrısı

ACİLEN MOBESE GEREKİYOR

Herhangi bir güvenlik kamerası olmadığı için kaza sonrası ‘kim hatalı kim değil’ tespitinde zorluk yaşanıyor. Öyle ki herhangi bir kaza meydana geldiğinde mahalle sakinlerimiz, kaza anına şahit olan birilerini arıyor. Yakınları, ağaçlara panolara kaza geçirenin fotoğrafını asarak ‘kazayı gören bizimle irtibata geçsin’ çağrısında bulunuyor. Bu yüzden bu alana acilen MOBESE çağrısında bulunuyoruz.”

KAZA ANINI GÖREN VAR MI?

Can alan dört yola MOBESE çağrısı

Haberin Devamı

İnönü Mahallesi sakinlerinden Sema Erdem de dört yola MOBESE konulmasını istiyor. Erdem, “Bu yolda çok sayıda kaza meydana geliyor. Bir sene içerisinde 4-5 ölümlü kazaya şahit oldum. Aynı sitede oturduğum bir hanımefendi ve beyefendi bu yolda meydana gelen kaza sebebiyle hayatını kaybetti. Buraya mutlaka MOBESE konulması gerekiyor” dedi.

Can alan dört yola MOBESE çağrısı


Bir diğer mahalle sakini Can Akgündüz ise, “İnsanlar dört yolda herhangi bir kaza meydana geldiğinde ve yakınlarını kaybettiğinde, kaza anını gören birilerine denk gelmek için mahalledeki ağaçlara, panolara ‘Kaza anını gören olduysa bizimle irtibata geçebilir mi’ yazılı kâğıtlar asıyorlar. 2024 yılındayız, bu tarz durumların tespiti böyle olmamalı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Can alan dört yola MOBESE çağrısı

İNÖNÜ MAHALLESİ’NİN ÇÖZÜM BEKLEYEN DİĞER SORUNLARI

Muhtar Zübeyde Dönmez, mahallenin çözüm bekleyen diğer sorunlarını ise şöyle sıraladı:

* Mahallemizde sahipsiz sokak köpeklerinin sayısı gün geçtikçe artıyor. Kısırlaştırma çalışmaları yapılıyor, fakat geçenlerde mahalle sakinleri sabaha karşı 3-4 kamyon dolusu sokak köpeğinin mahallemize bırakıldığını söyledi. Yani çevre ilçelerden mahallemize köpek bırakanlar oluyor. Haliyle dışarıdan başka köpekler de eklendiğinde köpek popülasyonu arasında bir çeteleşme oluyor bu da onları daha agresif hale getiriyor. Yani hem sayı artıyor hem de daha saldırgan hale geliyorlar. Bizim derdimiz asla sahipsiz sokak hayvanlarının toplatılması ya da bir yere kapatılması değil. Soruna yönelik çözüm için sadece yerel yönetimlerin çalışması yetmez. Bu konu için merkezi-yerel yönetim ve veteriner hekimlerin de ortak olduğu bir proje, kısırlaştırma çalışması yürütülmesi lazım.

Haberin Devamı

Can alan dört yola MOBESE çağrısı

* Mahallemizde 1714. Cadde’de iki parsel boş alanımız bulunmakta. Bu parsellerden biri Yenimahalle Belediyesi’ne, diğeri ise Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne ait. Mahallemizde hiç kreş ve YENİMEK (Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme ve Hobi Kursları) yeri yok. Yenimahalle Belediye Başkanı Sayın Fethi Yaşar, belediyenin kendi parselinin bulunduğu alana YENİMEK yeri yapacağını söyledi. Fakat hemen yanında Milli Emlak’a ait parsel de belediyeye verilse daha geniş bir alana hem kreş hem de YENİMEK yapılabilir. Buna mahallemizin de ihtiyacı var. Alan boş olduğu için çöplerini bu boş arazilere bırakan da çok oluyor. Belediye her gün çöpleri alıyor, alanı temizliyor ama ertesi gün ne yazık ki aynı görüntü kirliliği oluşuyor.

Haberin Devamı

* Ulaşım konusunda çok büyük sıkıntılarımız yok, fakat EGO, mahallemizden Bilkent Şehir Hastanesi’ne direkt olarak ulaşım sağlayabilecek bir hat güzergâhı oluşturabilir. Eskiden dolmuşlar direkt olarak hastaneye giderdi, şimdi bir yıldır dolmuşlar da mahallemizden hastaneye gitmiyor. Dolayısıyla yaşlılar ve hastalar özellikle kış aylarında hastaneye ulaşımda zorlanıyor. Öte yandan mahalle sakinleri, havalimanına ulaşımda sıkıntılar yaşıyor. Esenboğa Havalimanı’na ulaşım için kullanılan Havaş otobüslerinin tekrardan bu bölgeden geçmesini talep ediyoruz.

BAKMADAN GEÇME!