Camide ‘varis krizi’ ‘güçlendirme’yle aşıldı

Güncelleme Tarihi:

Camide ‘varis krizi’ ‘güçlendirme’yle aşıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2018 16:30

Etlik’te yıkılma tehlikesi nedeniyle 5 yıldır kapalı kalan ve arazisi şahsi olduğu için varislerden birinin yıkılıp yeniden yapılmasına izin vermediği Yeşilyurt Camisi’ndeki sorun, güçlendirme çalışmasıyla aşıldı. Keçiören Belediyesi camide güçlendirme çalışmalarına başladı.

Haberin Devamı

Yıkılma tehlikesi bulunduğu gerekçesiyle 5 yıldır kapalı tutulan ve şahsi mülk üzerinde bulunduğu için 7 varisten birinin itirazı nedeniyle yeniden inşa edilemeyen Etlik’teki Yeşilyurt Camisi’ndeki kriz, ‘güçlendirme’ formülü ile aşıldı. Hürriyet Ankara’nın 19 Aralık 2015‘te ‘Miras kavgası camisiz bıraktı’ manşetiyle gündeme getirdiği camide, Keçiören Belediyesi tarafından güçlendirme çalışması başladı. Tamamen elden geçirilerek yenilenen cami çalışmalar tamamlandığında ibadete açılacak.

İLK TERAVİHİ CAMİDE KILMAK İSTİYORUZ

Keçiören Belediyesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ‘olur’ yazısı alarak camideki güçlendirme çalışmalarına başladığını belirten Aşağı Eğlence Mahallesi Muhtarı Muhammet Ekrem Kılıç, “Kaymakamımız Uğur Bulut, belediye başkanımız Mustafa Ak ve müftümüz İhsan İlhan ile bir araya gelip cami için ne yapabileceğimizi görüştük. Neticede güçlendirilmesi kararı alındı. Başkanımız Mustafa Ak, güçlendirme için bakanlıktan olur yazısı aldı. Belediyenin imkânlarıyla burayı güçlendirip bize teslim edecekler. İnşallah Ramazan’ın ilk teravih namazını burada kılmayı istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

MESCİT KİRALAMIŞTIK

Kendi imkânlarıyla mescit kiraladıkları bilgisini veren cami cemaatinden Zeki Atalık da, “İnşallah Ramazan ayında hizmete açacağız. Komşu camimiz de yıkıldığı için burada küçük bir yer kiralamıştık. Kapasitesi yeterli değildi, çok şükür bu şekilde hepsini aşmış olduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

1966’DA YAPILDI 2013’TE KAPATILDI

Etlik Aşağı Eğlence Mahallesi Meşeli Sokak’ta 1966 yılında bir hayırsever tarafından yaptırılan cami, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ‘Yıkılma tehlikesi var’ şeklindeki raporunun ardından 2013’te kapatılmıştı. Geçen sürede harabeye dönen camiyi yenilemek isteyen mahalle sakinleri, ibadethanenin üzerinde bulunduğu şahsi mülk statüsündeki arazinin sahibi olan 7 varisten birinin yeniden yapım çalışmalarına izin vermemesi nedeniyle çaresiz kalmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!