Çalıştayın amacı kente özgü ürün kimliği yaratmak

Güncelleme Tarihi:

Çalıştayın amacı kente özgü ürün kimliği yaratmak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2022 00:02

ABB ile Gazi Üniversitesi’nin ortaklığında düzenlenen, ‘Ankara Ürün Tasarımı Çalıştayı’ bugün başlıyor. 13 Şubat’a kadar sürecek çalıştayda, kente özgü ürün kimliği yaratılması için sunulan yeni fikirler ve tasarımlar ele alınacak.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ile Gazi Üniversitesi’nin iş birliğiyle başkentte ilk kez ‘Ankara Ürün Tasarımı Çalıştayı’ düzenlenecek. Bugün başlayacak ve 13 Şubat’a kadar devam edecek çalıştay, Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek. Çalıştay kapsamındaki etkinlikler bir hafta boyunca saat 10.30-22.00 arasında yapılacak. 13 üniversiteden endüstriyel tasarım bölümü öğrencileri ve öğretim görevlilerinin bir araya geleceği etkinliklerde, yeni fikirler ile tasarım modelleri ele alınarak, kente özgü ürün kimliğinin öne çıkarılması amaçlanıyor.

Çalıştayın amacı kente özgü ürün kimliği yaratmak


ANKARA’YA UYGUN TASARIM

Çalıştayda ayrıca, Ankara’ya daha estetik bir görünüm kazandırmak ve doğru malzeme ile uzun ömürlü ürünlerin tasarlanması konusunda profesyonel ve genç tasarımcıların fikirleri alınacak. Yeni tasarım ve fikirlerin hedefi ise kent genelinde zemin kaplamasından kent mobilyasına, aydınlatma elemanlarından işaret bilgi ve levhalarına, süs havuzlarından çeşmelere, otobüs duraklarından büfelere kadar birçok ürünün Ankara’ya uygun olarak tasarlanması, kente özgün bir kimliğin kazandırılması olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!