Cadde boyu kuyruk bitti

Güncelleme Tarihi:

Cadde boyu kuyruk bitti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2009 00:00

Ulucanlar Göz Hastanesi’nde başlatılan modernizasyon çalışmaları kapsamında 8’den 18’e çıkarılan poliklinik sayısı, vatandaşı cadde boyu uzayan kuyruklardan kurtardı. Ocak ayında başhekimlik görevini devralan Prof. Dr. Faruk Öztürk, "Ulucanları bir markaya dönüştürmek ve ileride yüksek teknolojiye haiz bir ’Göz Enstitüsü’ olmak hedef ve arzusundayız" dedi.

ULUCANLAR Göz Hastanesi’nde bir süredir devam eden modernizasyon çalışmaları meyvelerini vermeye başlarken, hastanede de gözle görülür bir değişim yaşandı. Vatandaşı en çok sevindiren ise, cadde boyu uzayan kuyrukların sona ermesi oldu.

Ocak ayında başhekimlik görevini devralan Prof. Dr. Faruk Öztürk, "Ulucanları bir markaya dönüştürmek ve ileride yüksek teknolojiye haiz bir ’Göz Enstitüsü’ olmak hedef ve arzusundayız" dedi. Sağlık sektörünün sürekli kendini yenileyen bir alan olduğuna dikkat çeken Öztürk, şunları söyledi:

"Bizlerin de devamlı olarak yenilikleri takip etmesi ve bu yenilikleri uygulaması gerekmektedir. Bu gerçekten hareketle, uzun süredir gerek fiziki koşulları, gerek tıbbi teknolojik alt yapısının iyileştirilmesi ihmal edilmiş hastanemizde ’insan odaklı’ çalışma prensibinden hareket ederek, çalışanlarımıza ve hastalarımıza daha iyi şartlarda hizmet verebilmek için öncelikle kanalizasyon ve su deposu gibi alt yapıya ait kronikleşmiş sorunlarını ele aldık.

Yeniden düzenledik

Fiziki koşullarımızı olabilecek en optimum düzeye taşımak için ameliyathanemizin hijyenik klima sistemini tamamen yeniledik, zemin kattaki polikliniklerimizi ve bodrum 1 de yer alan birimlerimizin modernizasyonunu içeren tadilatını yaptık." Fiziki mekanları daha verimli kullandıklarını anlatan Öztürk, şöyle devam etti:

"Önceden katlarda rastgele bir yerleşim vardı. Hastaneyi yeniden düzenleyerek, poliklinik sayımızı 8’den 18’e çıkardık. Bunun için doktor sayımısı da artırmadık, kendi kaynaklarımızı daha verimli kullandık, mesaiyi de daha verimli hale getirdik. Ulucanları bir markaya dönüştürmek ve ileride yüksek teknolojiye haiz bir ’Göz Enstitüsü’ olmak hedef ve arzusundayız.

Kızılay’a şube

Hastanemizin 8 katlı ana binamızın yanı sıra artan ihtiyaca cevap verebilmek amacıyla 2009 yılı ilk ayında Kızılay Semt Polikliniğimiz hizmete girmiştir. Kızılay’da Sağlık Bakanlığına ait eğitim ve araştırma hastanesi olan Ulucanlar Göz Hastanesinin ’kamu hastanesi olarak’ bir şubesinin olmasının bizlere güven vereceğini, kurumun kendine olan güvenini arttıracağını ve hizmet standartlarını yükselteceğini düşünmekteyiz. Bu polikliniğimizde hastalarımız zaman kaybetmeden muayeneleri olmakta ve gerekli görüldüğü takdirde Ulucanlar ana bina tıbbi birimlerine sevki yapılmaktadır. Kızılay’da açmış olduğumuz semt polikliniğimiz, hastanemiz vizyonu açısından çok önem verdiğimiz bir açılım olup bütün arkadaşların burada da özveriyle ve sahiplenerek çalışmalara en iyi şekilde katkıda bulunacaklarına, kurumsal davranarak bu vizyonu en iyi yerlere taşıyacaklarına güvenimiz tamdır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!