Ç’engel ile engelleri aşıp atölye kurdular

Güncelleme Tarihi:

Ç’engel ile engelleri aşıp atölye kurdular
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2008 00:00

Eğitilebilir zihinsel engelli gençlere, seramik, galoş, mum ve sabun yapımı öğreten ve meslek sahibi yapan ’Çengel Atölye’ açıldı.

Çankaya Belediyesi, Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü ile İŞKUR’un katkılarıyla sosyal Yaşamı Güçlendirme Derneği tarafından kurulan Çengel Atölye’nin açılışı Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz tarafından yapıldı.

Atölye öğrencilerinden zihinsel engelli Özhan Çelik ile Yiğit Olcay, Eryılmaz’a kendi yaptıkları seramik süs ve tabağı hediye etti. Açılışta, atölyede eğitim alan zihinsel engelli gençlerin yaptığı bine yakın ürün 2-25 YTL fiyat aralığından satışa sunuldu.

Proje Koordinatörü Dr. Ümit Onat, atölyede seramik, ahşap, mum ve sabun yapımı ile temizlik eğitimi verildiğini söyledi. Eğitimlerin ardından öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığından onaylı sertifika verildiğini anlatan Onat, atölyedeki kursların ücretsiz olduğunu bildirdi.

Üretip kazanacaklar

Atölyeye 16 yaşından büyük eğitilebilir zihinsel engelli gençlerin kabul edildiğini anlatan Onat, eğitimlerin 3 ay sürdüğünü belirtti. Onat, Atölye’de 40 öğrencinin eğitim aldığını ve öğrencilerin ulaşımının servisle sağlandığını vurguladı. Zihinsel engelli gençlerin yaptığı ürünlerin satışının Atölye’de yapılabileceğini dile getiren Onat, şunları kaydetti:

"Gençlerimizin yaptığı mum, sabun, seramik biblo gibi ürünler, isteyen vatandaşlarımız tarafından nikah şekeri yerine kullanılabilir. Gençlerin ürettiği çeşitli boylardaki ahşap kadife kutular da kuyumcuların ilgisini çekebilir. Ayrıca gençlerimizin yaptığı ahşap oyuncaklar da var. Tüm bu çalışmalardaki tek amacımız bu gençlerimizin çalışıp para kazanabilmesi. Zihinsel engelli gençlerimizin korumalı iş yerlerinde çalışmalarını ve ürettiklerinden pay almalarını istiyoruz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!