Ç’engel’de engelliler üretip kazanıyor

Güncelleme Tarihi:

Ç’engel’de engelliler üretip kazanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2012 00:00

Çankaya Belediyesi’nin engelli gençleri yaşama katma amacıyla hayata geçirdiği projeyle gençler atölyede, gümüş takılar, duvar seramikleri ve çini işleri üretiyor.

Çankaya Belediyesi ve Sosyal Yaşamı Güçlendirme Derneği işbirliği ile başlayan Ç’engel Atölye İş Merkezi zihinsel engelli gençlere seramik ve gümüş takı eğitimi veriyor. Çankaya Halk Eğitim Merkezi eğitimcileriyle birlikte çalışan dernek gönüllüleri, zihinsel engelli gençlerin de kendilerine fırsat tanındığında neler yapabileceklerini gözler önüne seriyor. Yer tahsisi dışında, atölyenin elektrik ve su giderlerini karşılayan Çankaya Belediyesi, kursiyerlerin öğle yemeklerini de sağlıyor.
Önceki yıllarda genç kızları Çankaya Belediyesi Karapınar, Bademlidere ve Maltepe Toplumsal Dayanışma Merkezlerinde çocuk ve yaşlı-hasta bakımı konusunda eğiterek işe yerleştirmiş olan dernek, zihinsel engelli gençler için de büro ve market temizliği eğitimi veriyor. Otellerde, marketlerde, kafelerde istihdam olanağı yaratan dernekte, 16 yaş üstü zihinsel engelli 25 genç eğitim alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!