"Büyükşehir'i almaya hiç bu kadar yakın olmamıştık"

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehiri almaya hiç bu kadar yakın olmamıştık
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2018 09:26

22 kişilik AR-GE grubuyla yerel seçim çalışmalarına başladıklarını belirten CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, “2019’da Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni almak istiyoruz ve hiçbir dönem bu kadar yakın olmamıştık” dedi.

Haberin Devamı

Tüzük kurultayının ardından milletvekilleriyle Ankara’yı dolaşmaya başlayacaklarını kaydeden Keskin, izleyecekleri stratejiyi Hürriyet Ankara’ya anlattı:

GÖKÇEK TAHRİBATINI GİDERMEYE ÇALIŞIYOR

“23.5 yıl belediye başkanlığı yapan Sayın Melih Gökçek görevinden istifa ettirildi. Mevcut başkan Mustafa Tuna Melih Gökçek’in almış olduğu bazı kararları iptal ettirip otobüslerin saatlerini uzatarak Gökçek’in açtığı tahribatı gidermeye çalışıyor. Şu anda Ankara ranta teslim edilmiş, alt yapı ve trafik nüfusu taşıyamayacak durumda. Bu durum ileride daha da sıkıntı yaratacak. Devam eden işlerin bazıları da durma noktasında, bu borç batağıyla yürütülmesi mümkün değil. 2019’da Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni almak istiyoruz ve hiçbir dönem bu kadar yakın olmamıştık.

Haberin Devamı

22 KİŞİLİK AR-GE GRUBU KURULDU

Ankara, referandumda yüzde 52 civarında ‘hayır’ oyu verdi. İlçelerde ciddi teveccüh gösterilmesi Ankara’nın partimize ve sosyal demokrat belediyeciliğe yaklaştığını gösteriyor. Biz de bu cesareti alarak yola çıktık. İl başkanlığımız bünyesinde 22 kişilik AR-GE grubumuz, parti okulunda çalışmalarını yürütüyor. Odalarla, üniversitelerle, STK’larla, görüşüyoruz. Bu çalışma grubunda uzmanlık alanlarına göre herkes var. Biz de tüzük kurultayından hemen sonra mart ayı içerisinde Türkiye’de ilgi çeken milletvekillerimizin de içinde bulunduğu gruplarla çevre ilçelerden merkeze doğru bir çalışma başlatıyoruz.

Büyükşehiri almaya hiç bu kadar yakın olmamıştık

SLOGANIMIZ ‘YAŞANACAK BİR ANKARA’

İlçe ilçe, mahalle mahalle, köy köy gezeceğiz. Bütün ilçelerde yapılanlar, yapılmayacaklar, ne gerekiyorsa her şey gündeme gelecek. İnsanları dinleyip aldığımız doneleri merkeze aktaracağız. Seçimlere altı ay kala bütün ilçelerimizde hazır vaziyette sahaya çıkacağız. Ankara’da geçen genel seçimlerde sloganımız ‘Ankara hazır biz hazırız’dı. Biz şimdi ‘Yaşanacak bir Ankara’ sloganıyla yola çıkacağız. Yaşanabilir bir Ankara’yı yaratmaya çalışıyoruz.”

Haberin Devamı

TERK EDİLMİŞ KOVBOY KASABASINA DÖNDÜ

Her kesimi kucaklayacaklarını kaydeden Keskin, “Bugün kültürel ve sosyal yönden iki ilçe (Çankaya ve Yenimahalle) belediyemizin haricinde hiçbir belediyede etkinlik yapılamamakta. Melih Gökçek Ankara’nın hafızasını yok saydı, yıllarca bir amblemle uğraştı. O kadar büyük yanlışlıklar yapıldı ki saat 18.30’dan sonra Ankara terk edilmiş kovboy kasabasına döndü. Banka merkezlerinin ve ekonomi kurumlarının taşınmasıyla Ankara’nın yılda 300 milyon dolarlık maaş kaybı oldu” dedi.

BAKMADAN GEÇME!