Büyükşehir'de imar bilmecesi

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehirde imar bilmecesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2018 09:25

Ankara ve İstanbul’daki imar uygulamaları, son yıllarda büyük tartışmalara yol açtı. Kadir Topbaş ve Melih Gökçek’in istifa süreçlerinde bu durumun etkisi olduğu da iddialar arasındaydı.

Haberin Devamı

TARTIŞMALI ŞEKİLDE İPTALLER

Mustafa Tuna’nın, başkanlığının ilk günlerindeki “Emsal artışı öldü, Allah rahmet eylesin” açıklaması da bu iddiaları güçlendirir nitelikteydi. Uygulamada da Tuna döneminde yoğunluk artışı yapılmadı. Hatta geçmiş dönemde yapılan emsal artışlarının bazıları tartışmalı şekillerde iptal edildi.

KOMİSYON TEKLİFİ REDDEDİLDİ

Ankara’da, geçmişte büyük sorunlara yol açan emsal artışları bu kez de iptallerle tartışmalara yol açtı. Son olarak AK Parti Grubu ilk kez geçen ay kendi imar komisyonu üyelerinin Çankaya ve Polatlı’da yapılmasını uygun gördüğü iki plan değişikliğini reddetti. Kentte imar tartışması sürecek gibi gözüküyor.

AK PARTİ'Lİ, CHP’Lİ, MHP’Lİ FARK ETMİYOR

AYNI DİLİ KONUŞABİLİYORUZ

Vali Ercan Topaca, Ankara’da belediyelerle uyum içinde çalıştıklarını söyledi ve ekledi:

Haberin Devamı

BİZ ESKİ DOSTUZ

“Ak Parti’li, CHP’li, MHP’li fark etmiyor. Biz eski dostuz, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü yapmış olmam dolayısıyla aynı dili konuşabiliyoruz, anlaşabiliyoruz.”

ONLAR DA ÖN YARGISIZ

“Kenti çok gezen bir insanım. Genelde geceleri yürürüm ve iyi gitmeyen işleri belediyelere bildiriyorum. Onlar da sağ olsunlar ön yargısız çözmeye çalışıyor.” 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!