Büyükşehir Sokakta Çalışan Çocuklara Sahip Çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir Sokakta Çalışan Çocuklara Sahip Çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2015 11:45

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOKAKTA ÇALIŞAN ÇOCUK MERKEZİ, SOSYAL ETKİNLİK VE KURSLARI İLE ÇOCUKLARI, SEMİNERLER İLE İSE VELİLERİ BİLİNÇLENDİRİYOR.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sokakta Çalışan Çocuk Merkezi, sosyal etkinlik ve kursları ile çocukları, seminerler ile ise velileri bilinçlendiriyor. Sokakta çalışan çocuklar ve ailelerinin sorunlarını çözerek, çocukları eğitime yönlendiren merkezin ilk kurulduğu yıllarda 5 bine ulaşan üye sayısı son verilen eğitimler ve alınan önlemler sayesinde 5 yıldır binin üzerine çıkmıyor.
Çocuk ihmal ve istismarını önlemek amacıyla 1993 yılında kurulan Ankara Büyükşehir Belediyesi Sokakta Çalışan Çocuk Merkezi, bu yıl sokakta çalışan 875 çocuk üyeye hizmet veriyor. Sıhhiye Çok Katlı Otopark’ın birinci katında bulunan merkeze her gün Büyükşehir Belediyesi ücretsiz servisleri ile gelen çocuklar, yönlendirmeler ya da kendi taleplerine göre sanat, spor ve eğitim alanlarında kendilerini geliştiriyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi Sokak Çocukları Merkezi Yöneticisi Ayşe Gezgin, merkezin yüzünü sosyal ve kültürel aktivitelerden yeterince yararlanamayan ve yaşadığı bölge nedeniyle sokakta çalışma riski taşıyan çocuklara yönelttiğini belirtti. Gezgin, Türkiye’deki büyükşehirler arasında sokakta çalışan çocuk sayısının en az Ankara’da olduğunu ifade ederek, “Sokakta çalışan çocuklarımızın sayısının düşmesi bizi sevindirdi. Biz de bulunduğu bölge nedeniyle sokakta çalıştırılma riski taşıyan öğrencileri merkezimizde ağırlamaya başladık. Her gün iki okul ağırlıyoruz. Bu bölgedeki okulların öğrencileri, ‘sosyal etkinlik’ derslerini merkezimizde işliyor” dedi.
“ÇOCUKLAR BURAYA SEVEREK GELİYOR”
Okula gitmeyen, sokakta çalışan çocukların merkezde kayıt altına alındığını belirten Gezgin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in merkeze çok önem verdiğini ifade etti. Gezgin şunları söyledi:
“Çocukların ailelerinin yaşam koşullarını da iyileştirmeye çalışıyoruz. Yaşadıkları bölgelerde sokağın olumsuz etkilerinden onları korumak için çaba gösteriyoruz. Çocuklar, resim, el sanatları, müzik, satranç, drama sınıflarında kurslara katılabiliyor. Yemeklerini de burada yiyen çocuklar, çeşitli eğlenceli oyunlarla da keyifli zaman geçiriyorlar. Çocuklar hafta sonları da merkeze gelerek, güreş, judo, karate gibi sportif faaliyetler başta olmak üzere istedikleri branşlarda eğitim alabiliyorlar. Velilere seminerler veriyor, onları da kurslara yönlendiriyor, meslek edinmelerine imkan sağlıyoruz. Araştırmalarımız için mahalle ve okulları dolaştığımızda ailelerden çok güzel tepkiler alıyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!