Büyükşehir işçileri sendikalı oldu

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir işçileri sendikalı oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2015 01:11

Büyükşehir Belediyesi’nin BELKO, BUGSAŞ ve BELKA şirketlerinde çalışan işçiler ilk kez toplu sözleşmi imzaladı. Sözleşme ile işçiler, bayramlarda ek ücret alacak, enflasyonun 5 puan üzerinde asgari maaş artışına sahip olacak.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı BELKO, BUGSAŞ ve BELKA şirketlerinde çalışan 9 bin 947 işçi için ilk toplu iş sözleşmesi imzalandı. ATO Congresium Toplantı Salonu'nda düzenlenen imza törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Hak İş'e bağlı Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay'ın yanı sıra milletvekilleri, sendika yöneticileri, belediye bürokratları ile binlerce işçi katıldı. Sözleşme öncesi konuşma yapan Gökçek, “Herkesin sevinçli bir günü oluyor. Gönül arzu ediyor ki aldığınız maaşların 5 katını 10 katını alasınız. Şunu net ve açık olarak söylüyorum, gerçekten verebileceğimiz rakamın en üst seviyesinde vermeye çalıştık bunu bilin” dedi.

ŞOFÖRE SİGORTA GÜVENCESİ

Sözleşmenin ayrıntılarıyla ilgili bilgi veren Gökçek, “Ramazan ve Kurban bayramlarında ek ücret verilecek. Asgari ücret artışları var, normal şartlarda enflasyonun 5 puan üzerinde oluyor. Onu da verdik. Sosyal yardım maddesi koyduk. Kıdem zamları koyduk. Evlenme, doğum ve ölüm yardımlarıyla ilgili belirli rakamları ilave ettik. BELKA’daki şoförlere müjdemiz var. Kazaya karıştıkları zaman maaşlarına haciz geliyordu. 5 bin lira üzerinde karıştıkları kazalara sigorta sistemi getirildi. Kaza bedelinin yüzde 80’ini sigorta tarafından karşılanacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!