Büyükelçiler sergisi

Güncelleme Tarihi:

Büyükelçiler sergisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2010 00:00

Hürriyet Gazetesi muhabiri Haşim Kılıç ve moda fotoğrafçısı Murat Koçak’ın gerçekleştirdiği “Bir Dünya” Fotoğraf Sergisi Başkent’te açıldı. 20 büyükelçi, küresel ısınma ve iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla objektif karşısına geçti.

ANKARA’da görev yapan 20 büyükelçinin, küresel ısınma ve iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla objektif karşısına geçtiği “Bir Dünya” isimli fotoğraf sergisi önceki gün düzenlenen kokteylle açıldı. Ankara’da görev yapan 20 büyükelçinin objektif karşısına geçtiği “Bir Dünya” isimli fotoğraf sergisi, 25 Mart’a kadar Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde ziyaret edilebilecek. Hürriyet Gazetesi Muhabiri Haşim Kılıç ve moda fotoğrafçısı Murat Koçak’ın gerçekleştirdiği serginin açılışına, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanı sıra projede yer alan büyükelçiler ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Elçiler mesaj verdi

Büyükelçiler, fotoğrafların yanı sıra küresel ısınma ve iklim değişikliği konusunda mesajlar da verdi. Büyükelçilerin ortak görüşü, küresel ısınmanın insan davranışları sonucu oluşan bir tehlike olduğu ve acil önlemler alınmazsa gelecek nesillerin büyük risk altında olacağı yönünde. Sorunun evrensel olduğunun altını çizen büyükelçiler, çözüm için birlikte hareket etmek gerektiğini de vurguladı. Bireysel tedbirlerin sorunu çözmedeki önemine değinen büyükelçiler, tüketim alışkanlıklarımızı gözden geçirirken daha sorumlu davranmamız gerektiğini belirttiler. Büyükelçiler, toplu taşıma araçlarını tercih etmek, çevreyi temiz tutmak ve ağaç dikmek gibi bireysel davranışlarla sorunun çözümüne katkıda bulunabileceklerini söyledi.

Kimler katıldı

Almanya Büyükelçisi Eckart Cuntz, Küba Eski Büyükelçisi Ernesto Gomez Abascal, Norveç Büyükelçisi Cecilie Landsverk, Etiyopya Büyükelçisi Mulatu Teshome Wirtu ve eşi Meaza Abrham, Güney Afrika Büyükelçisi Tebogo Seokolo ve eşi Moipone Seokolo, Fransa Büyükelçisi Bernard Emie ve eşi Isabelle Emie, Kanada Büyükelçi Marc Bailey, Avustralya Büyükelçisi Peter Doyle ve eşi Jennifer Lee, Japonya Büyükelçisi Nobuaki Tanaka, Slovakya Büyükelçisi Vladimir Jakabcin ve eşi Olga Jakabcin, Çin Büyükelçisi Xiaosheng Gong, İsrail Büyükelçisi Gavriel Levy, Polonya Büyükelçisi Marcin Wilczek ve eşi Malvorzata Wilczek, Çek Büyükelçisi Eva Filipi, Danimarka Eski Büyükelçisi şimdiki Nato Genel Sekreteri Özel Kalem Müdürü Jesper Vahr ve eşi Ane Vahr, İtalya Büyükelçisi Carlo Marsili ve eşi Selva Marsili, Umman Eski Büyükelçisi Mohammed Bin Nassen Al Wohaibi, Filistin Büyükelçisi Nabil Maarouf, İngiltere Eski Büyükelçisi Nick Baird ve eşi Carolina Baird ile Avusturya Büyükelçisi Heidemaria Gürer.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!