Büyük ikramiye Ankaragücü’ne

Güncelleme Tarihi:

Büyük ikramiye Ankaragücü’ne
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2022 15:02

Başkent ekibinin Teknik Direktörü Mustafa Dalcı, “Büyük camialar, bu tarz maçları avantaj olarak kullanmak ister. Şampiyonluğa oynayan takımı yenmek moral verir. Maçın zorluğu buradaydı ve biz kazanıp yolumuza devam ettik” diye konuştu.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’in 21. haftasında zirve mücadelesi veren ekipler puan kayıpları yaşarken, deplasmanda Kocaelispor’u 2-1 yenen MKE Ankaragücü, haftayı en kazançlı kapatan takım oldu. 42 puana ulaşan sarı-lacivertliler, lider Bereket Sigorta Ümraniyespor’u yakalarken, üst üste 4. maçında da galibiyetle ayrılmanın keyfini çıkardı.
Ligin 21. haftasında ilk 6 içinde yer alan takımlardan sadece Ankaragücü ve İstanbulspor haftayı 3 puanla kapattı.
Bereket Sigorta Ümraniyespor, İstanbulspor’a 1-0 yenildi. BŞB Erzurumpor, Eyüpspor ve Royal Hastanesi Bandırmaspor ise rakipleri ile deplasmanda oynadıkları müsabakalarda berabere kaldı. Ankaragücü, bu kayıpların ardından 12 puanlık bir avantajın sahibi oldu. İlk 2 takımın direk Süper Lig vizesi alacağı ligde, averajla ikinci sırada bulunan Ankaragücü’ne en yakın takım, 38 puana sahip BŞB Erzurumspor. Eyüpspor 36, Royal Hastanesi Bandırmaspor ve İstansulspor ise 33 puanda.
Sarı-lacivertliler, 22. haftada, Altaş Denizlispor ile kendi sahasında karşılaşacak.

OYUNCULARIMIZ GÖREVLERİNİ YERİNE GETİRDİ

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Dalcı, deplasmanda 2-1 kazandıkları Kocaelispor maçının ardından yaptığı değerlendirmede, büyük camiaların bu tür maçları avantaja çevirmek istediğini belirtip, şöyle konuştu:
“Rakibimiz inanılmaz bir mücadele verdi. Zor maç olacağını biliyorduk. Oyuncularımız söylediklerimizi harfiyen yerine getirdi. Golü yedikten sonra biraz moral bozukluğu oldu. Soyunma odasına önde girmek iyi olurdu. İkinci yarı rakip tamamen ikinci bölge savunması yapıp hızlı hücum yapmak istedi. Bu tarz büyük camialar bu tarz maçları avantaj olarak kullanmak ister. Şampiyonluğa oynayan takımı yenmek moral verir. Maçın zorluğu buradaydı. Biz son anlarda bulduğumuz golle kazandık ve yolumuza devam ediyoruz.”

BÜYÜK CAMİALAR BİRLİKTELİK İLE GÜÇLÜ OLUR

Dalcı, tribünlerin müsabaka içinde tepki gösterdiği Kocaelispor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay’a da sahip çıkıp, şunları söyledi:
“Teknik direktör göndermek çözüm olmuyor. Büyük camialar birliktelik sağladığında ciddi güce sahip olur. Akçay, değerli bir hocamız. Kocaeli camiasına şunu demek isterim; birlik olunursa Kocaelispor bu zorluktan çıkacaktır. Hocamız da gerekeni yapıyordur. Oyunculara destek vermek ve maçın 90 dakikasını sabırla beklemek bana göre en güzelidir. Başarı kısa vadede gelmez. Sabırlı ve istikrarlı gitmeyi gerektirir. Zorluklar ancak destek olunursa atlatılabilir. Birlik olunursa güçlü olunur. Türk futbolunda böyle bir hoca kıyımı var. Birlik olmak ve sabırlı olmak en doğrusu. Uzun vadede mutlaka başarı gelecektir.”

Büyük ikramiye Ankaragücü’ne


AATIF’A ÖZEL FORMA

Haberin Devamı

Ankaragücü’nün tecrübeli oyuncusu Aatif Chahechouhe için Kocaelispor galibiyetinin ardından soyunma odasında kutlama yapıldı.
Maç sonrasında Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, bugüne kadar 329 maça çıkan Aatif Chahechouhe’ya üzerinde ismi ve 300 yazan bir Ankaragücü forması hediye etti.
Dünyanın en kapsamlı istatistik sitelerinden olan ‘transfermarkt’ verilerine göre Aatif Chahechouhe bugüne kadar 329 maça çıktı ve 88 gol atarken, 40 da gol pası verdi.
Aatıf, Türkiye kariyerinde; Demir Grup Sivasspor, Fenerbahçe, Antalyaspor, Çaykur Rizespor, Karagümrük ve BŞB Erzurumspor formaları da giydi.

Büyük ikramiye Ankaragücü’ne


KWABENA OWUSU PERŞEMBE DÖNÜYOR

Haberin Devamı

Ankaragücü’nde, babasının ölümü nedeniyle ülkesi Gana’ya giden Kwabena Owusu’nun, 20 Ocak Perşembe günü Ankara’ya döneceği belirtildi.
Cenaze işlemleri için Gana’ya giden Owusu’dan bir süre haber alınamamış, sonrasında ise oyuncunun korona virüse yakalandığı ve karantina sürecini geçirdiği için gelişinin geciktiği ifade edilmişti.
Kulüpten yapılan açıklamada, Owusu’nun uçuş programında bir aksilik olmaması durumunda Perşembe günü Ankara’da olacağı ifade edilirken, futbolcunun dönüşünün ertelenmesine gerekçe olan mazeretine ilişkin sürecin titizlikle takip edildiği belirtildi.
Ganalı oyuncu, Tuzlaspor ve Kocaelispor maçlarında forma giyemedi.

Büyük ikramiye Ankaragücü’ne


ÇALIK ANISINA ANLAMLI DAVRANIŞ

Haberin Devamı

Ankaragücü, geçen hafta Gölbaşı yakınlarında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden, İttifak Holding Konyasporlu milli futbolcu Ahmet Çalık adına çocuklara çikolata dağıtacak.
Başkent ekibinin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Acı kaybımız, Ankara’nın gururu, örnek sporcu Ahmet Çalık adına 21 Ocak Cuma günü ilimizde belirlenen okullarda çocuklarımıza, Ankaragücü Spor Kulübü olarak çikolata dağıtıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Büyük ikramiye Ankaragücü’ne


3 KARŞILAŞMA ERYAMAN’DA

Ankaragücü, Spor Toto 1. Lig’in 21. haftasındaki kritik Kocaelispor deplasmanını 2-1’lik galibiyetle hasarsız atlatırken, lidere puan olarak yetişmesinin yanı sıra bir başka avantajı daha eline aldı.
Başkent temsilcisi, ligin; 22, 23 ve 24. haftalarında rakipleriyle Ankara’da oynayacak ve deplasmana çıkmayacak.
Ankaragücü, 22. haftadaki Altaş Denizlispor, 23. haftadaki derbide Gençlerbirliği ve 24. haftadaki İstanbulspor maçlarını, Eryaman Stadı’nda oynayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!