Büyük final dev jüri ile bugün

Güncelleme Tarihi:

Büyük final dev jüri ile bugün
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2007 00:00

İstiklal Marşı’nı Ezberden en Güzel Okuma Yarışması’nın Ankara finali, bugün yapılıyor. ASKİ Kapalı Spor Salonu’nda adaylar juri önünde ter dökecek.

YENİMAHALLE Belediyesinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlediği, "İstiklal Marşı’nı Ezberden en Güzel Okuma Yarışması"nın Ankara finali, bugün yapılıyor. Adaylar, ünlü isimlerden oluşan ’dev jüri’ önünde ter dökecek. ASKİ Kapalı Spor Salonu’nda saat 13:00 başlayacak yarışmada, metropol ilçe birincilerinin arasından Ankara birincileri belirlenecek.

KİMLER KATILIYOR

1. ve 2. Grup olarak değerlendirilecek olan yarışmaya Altındağ’dan Elif Bağatır, T. Mücahit Tudaş, Çankaya’dan Baran Efe Yalçın, Ozan Özgür, Etimesgut’tan Mehlika Ertekin, Zeynep Kara, Gölbaşı’dan Ceyda Çakır, Kübra Küçük, Keçiören’den Merve Aşkan, Meliha Pevlivan, Mamak’tan Abdülkadir Yurteren, Fatma Coşkun, Sincan’dan Sera Kumsar, Afra Buse Eşener ve Yenimahalle’den Berkay Berk ile Didem Özcan katılacak.

İlçe elemeleri büyük ses getirdi

Yenİmahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, şunları söyledi: "İstiklal Marşı’nın Ankara finalini şanına yakışan bir şekilde gerçekleştireceğiz. Mehmet Akif Ersoy’u anmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz yarışmamızın ilçe elemeleri büyük ses getirdi."

Jürideki önemli isimler

İSTİKLAL Marşı’nı Ezberden En Güzel Okuma Yarışması’nın Ankara finali jürisi birbirinden önemli isimlerden oluşuyor. Jüride Prof. Dr. Mehmet Sağlam (TBMM Milli Eğitim Komisyon Başkanı), Ayten Gökçer (Sanatçı), Yavuz Donat (Gazeteci-Yazar), Prof. Dr. Mehmet Görmez (Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı), Dr. Nazif Öztürk (Türkiye Yazarlar Birliği eski Başkanı), Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın (Türk Dil Kurumu Başkanı) ve Prof. Dr. Fatma Özkan (Gazi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı Bölüm Başkanı) gibi hepsi alanında uzman birbirinden değerli isimler yer alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!