Büyük festival coşkusu başladı

Güncelleme Tarihi:

Büyük festival coşkusu başladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2011 00:00

Dördüncüsü düzenlenen Büyük Ankara Festivali’nin ilk gününde Murat Boz ve Ebru Gündeş Başkent’lileri coşturdu. Festivalin özellikle tatile gitme imkanı bulamayan Başkentliler için keyifli bir fırsat olduğunu söyleyen Başkan Gökçek, “Festivalimiz gönüllere taht kuracak bir eğlence sunuyor” dedi.

Haberin Devamı

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası “Büyük Ankara Festivali”, Başkent akşamlarını da renklendirmeye başladı. Festivalin Başkentlileri eğlenceye doyuran konserleri, Türkiye’nin güçlü sesleri Murat Boz ve Ebru Gündeş’in muhteşem sahne performansları ile başladı. Dans şovlarıyla da renklenen Boz ve Gündeş konserleri, alanı dolduran seyircilere unutulmaz bir gece yaşattı.
Konsere, festivalin ev sahipliğini yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek’in yanı sıra Ankara milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, bürokratlar ve binlerce Başkentli katıldı.
Festivalin açılış konuşmasını yapan Başkan Melih Gökçek, “Bu sene dördüncüsünü birlikte başlattığımız Büyük Ankara Festivalimiz Ankara’da bulanan vatandaşlarımız için büyük bir tatil fırsatı oldu. Ankara dışına gidip tatil yapma imkanı olanlar var ama olamayanlar için Büyük Ankara Festivalimiz gönüllere taht kuracak bir eğlence. Sanatkarlarımıza da şükranlarımızı, teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.
Sunucu Şaşmaz sahnede Boz
Sunuculuğunu Vatan Şaşmaz’ın yaptığı Büyük Ankara Festivali’nin ilk konser gecesinde sahneye önce Murat Boz çıktı. Alandaki kalabalık ve coşku karşısında duyduğu memnuniyeti sık sık dile getiren Boz, “Beni sizlerle buluşturan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e teşekkürlerimi sunuyorum. Ben böyle bir seyirci görmedim. Başkanım izin verirse ben hep sizinle kalmak istiyorum. Sizleri seviyorum” dedi.
Gündeş’ten Gökçek’lere övgü

Haberin Devamı

Boz’dan sonra festival sahnesine, kalabalığın coşkulu alkışları eşliğinde fantezi müziğin en güçlü seslerinden Ebru Gündeş çıktı. Alandaki binlerce sevenini hafızalara kazınan şarkılarıyla hem coşturan hem de romantik dakikalar yaşatan Gündeş, “Dördüncüsü düzenlenen Büyük Ankara Festivaline hoş geldiniz. Çok mutlu oldum sizlerle burada olduğum için. Çok değerli milletvekillerimiz burada, bunun için mutluyuz ve tabi ki Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek’e gönülden bağlıyız ve gerçekten onları çok seviyoruz. Bunu her yerde de söylüyorum” dedi.
Atatürk Kültür Merkezi (Eski Hipodrum) alanında açılışı yapılan Büyük Ankara Festivali, ilk gününde gündüz saatlerinde 7’den 70’e binlerce Başkentliyi, çocuk oyun alanları, hesaplı alışveriş stantları, çeşit çeşit aktivite sunan Büyükşehir Belediyesi birim çadırlarında ağırladı.

Haberin Devamı

Gökçek’ten polise teşekkür

Konser sırasında gazetecilere festivalin ilk gününü değerlendiren Başkan Gökçek, festivalin artık geleneksel hale geldiğini dile getirerek, “Atmosfer ve kalabalık çok güzel. Geçen yıla göre daha kalabalık. Orta ve dar gelirliler için çok büyük bir eğlenme imkanı sunuyoruz. Zenginin parası var. İstediği her yere gidebilir ama orta ve dar gelirlilerin böyle bir imkanı yok. Biz de onlara bu imkanı sunuyoruz” dedi.
Çocukların lunapark gibi bir alanda ücretsiz eğlenme imkanı bulduğunu belirten Başkan Gökçek, şöyle konuştu:
“Bir aile dışarıda sadece böyle bir lunaparka gitse günlük 150 liradan aşağı eğlenemez. Her gün gelse bin lirayı bulur. Biz böyle bir imkanı bedava sunuyoruz. Bunun dışında güzel gösteriler ve konserler var. Ankaralılar için güzel bir imkan diye düşünüyorum. Polislere de çok teşekkür ediyorum. Burada 500’e yakın polis var şu anda. Sivil olarak dolaşıyorlar, tanımanız mümkün değil. İnanılmaz bir güvenlik önlemi aldılar. Özellikle Emniyet Teşkilatımıza Ankaralılara gösterdikleri bu ilgiden dolayı teşekkür ediyorum”.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!