Büyük coşku evlere sığmadı

Güncelleme Tarihi:

Büyük coşku evlere sığmadı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2021 23:38

Başkent’te, koronavirüs tedbirleri kapsamında alanlarda kutlanamayan 19 Mayıs coşkusu, akşam saatlerinde pencere ve balkonlarda devam etti.

Haberin Devamı

Ankara’da 19 Mayıs akşamı saat 19.19’u gösterdiğinde ise genç yaşlı kent sakinleri pencere ve balkonlara çıkarak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşkuyla kutladı, ellerinde Atatürk afişleri ve Türk bayraklarıyla saygı duruşunun ardından hep birlikte İstiklal Marşı’nı okudu.

Büyük coşku evlere sığmadı


GENÇLİĞİMİZ CUMHURİYETE SAHİP ÇIKACAK

Yenimahalle Belediyesi Kent Orkestrası da ilçenin dört bir yanında konser verdi. Konserler sosyal mesafe kurallarına dikkat edilerek ilçenin dört ayrı noktasında düzenlendi. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Geleceğimizin mimarı olan Türk gençliğinin Cumhuriyet’in değerlerine ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı bağımsızlık meşalesine sahip çıkacağına yürekten inanıyorum” dedi.

Büyük coşku evlere sığmadı


KUTSAL BİR VATANIMIZ VAR

Haberin Devamı

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, 51 mahallede Keçiörenlilerin 19 Mayıs coşkusuna ortak oldu. İlçedeki mahalleleri üstü açık otobüsle gezen Altınok, “19 Mayıs bir milletin küllerinden doğduğu gündür. Bu vatan, sosyal medyayla alınmış bir vatan da değildir. Şehit kanlarıyla sulanmış olan aziz ve kutsal bir vatanımız var” dedi.

Büyük coşku evlere sığmadı


ELDE BAYRAK SAYGI DURUŞU

Mamak Belediyesi tarafından dağıtılan Türk bayraklarını alan vatandaşlar saatler 19.19’u gösterdiğinde saygı duruşunda bulundu hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okudu. Belediye Başkanı Murat Köse de “Ülkemizin bağımsızlığını gençlerimizle birlikte muhafaza edeceğiz” diye konuştu.

Büyük coşku evlere sığmadı


Haberin Devamı

ANADOLU OSB’DEN GENÇLERE KİTAP

Anadolu Organize Sanayi Bölgesi (Anadolu OSB), 19 Mayıs nedeniyle ‘Kitap Hediye Ediyoruz Geleceğe Tohum Ekiyoruz’ sloganıyla bölgedeki fabrikalarda çalışanların 10-20 yaş arası çocuklarına kitap hediye etti. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Nutuk” eseri, Alev Coşkun’un “Samsun’dan Önce Bilinmeyen 6 Ay” kitabı yapıtı, Ataol Behramoğlu’nun “Çocuklar İçin 1919 Dersleri” kitabı 530 gençle buluşturuldu.

Büyük coşku evlere sığmadı


Genç neslin üreten bir Türkiye için çok işler başaracağına inandıklarına ifade eden Anadolu OSB Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, “Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da yaktığı o ateş halâ geleceğimizi aydınlatıyor. Bizler, yoktan var edilen bir ülkenin evlatlarıyız. Tarihimiz, inançlarımızdan vazgeçmediğimiz sürece her şeyi başarabildiğimizi ispatlamıştır ve o güç hepimizde bulunmaktadır” dedi.

Büyük coşku evlere sığmadı


ATATÜRK’ÜN SEVDİĞİ ŞARKILAR SESLENDİRİLDİ

Haberin Devamı

Ankara Devlet Opera ve Balesi orkestra sanatçılarından oluşan Evrensel Ensemble Müzik Grubu da Gölbaşı’nda Mogan Gölü’nün kıyısında sahne aldı. Gölbaşı Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan opera gösteriminde; marşlar ve Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi. Mehmet DEMİR/DHA

Büyük coşku evlere sığmadı


MOTOSİKLETLİLER KORTEJ OLUŞTURDU

Gölbaşı Kaymakamlığı Vefa Sosyal Destek Grubu motorize ekipleri, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı araçlarından oluşan kortej, marşlar ve türküler eşliğinde caddeleri dolaşarak vatandaşlara 19 Mayıs coşkusunu yaşattı.

Büyük coşku evlere sığmadı


ANGİKAD KOROSUNDAN GENÇLİK MARŞI

Haberin Devamı

Girişimci İş Kadınları Derneği (ANGİKAD) üyesi kadınlar, çevrim içi ortamda Musa Göçmen Senfoni Orkestrası sanatçıları ile birlikte ‘Gençlik Marşı’nı söyledi. Sosyal medyada paylaşılan klip büyük beğeni topladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!