Buyrun piste

Güncelleme Tarihi:

Buyrun piste
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2013 00:00

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, bedensel engelliler yararına bu yıl ikincisi düzenlenen otomobil slalom yarışı organizasyonu öncesi, 75. Yıl Hipodromu park alanında deneme sürüşü yaptı. Akgül, “Caddeler yarış pisti değil. Hız tutkunları piste gelsin” dedi.

Haberin Devamı

‘Sizin İçin Yarışıyoruz’ sloganıyla yola çıkılan yarışlar sonrası 81 ile 81 akülü tekerlekli sandalye bağışlanacak. Akgül, milletvekillerinin de deneme sürüşü yaptığı yarış otomobili ile test turundan 27,2 saniyelik derece elde ederek birinci oldu. Birinci olan Akgül’e jest olarak dünyaca ünlü ralli pilotu Volkan Işık tarafından tasarlanan yarış otomobili Volkicar ile sürat denemesi yaptırıldı. “Caddeler yarış pisti değil” mesajı veren Akgül, “İnsan hayatı ucuz değil. Hız tutkunlarını caddelere sokaklara değil pistlere davet ediyorum” dedi.
Milletvekillerinin yarışacağı otomobil slalom yarışı öncesi, bedensel engelli insanlara, tulumunu giyip kaskını takarak destek olmak isteyen Akgül, organizasyonu son derece önemli bir sosyal sorumluluk hareketi olarak gördüğünü kaydetti. Gerçek yarış otomobilleri ile parkurda zamana karşı mücadele edilen organizasyonda Akgül, şampiyon pilot Ümit Ülkü eğitmenliğinde yarış otomobili Volkicar ile şov yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!