Buhrana düştük destek bekliyoruz

Güncelleme Tarihi:

Buhrana düştük destek bekliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2022 16:35

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a mektup yazarak destek çağrısında bulunan Akdaş, “Gençlerbirliği bu şehrin yalnızca markası değil, çok önemli bir değeridir. Kurumların yaşaması ve güçlenmesi açısından sizlerin de maddi ve manevi desteği önemlidir” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği, ekonomik anlamda yaşadığı krize çare üretmek için girişimlerini sürdürüyor. 5 Haziran’da yapılan genel kurul öncesinde, kırmızı-siyahlı ekibin yaşadığı maddi çöküntüden kurtuluşunun tek yolunun şirketleşme olduğunu belirten, bu yönde yabancı ve yerli yatırımcılarla temaslarda bulunan ancak sonuç alamayan Başkan Niyazi Akdaş, destek konusunda bir kez daha Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a çağrıda bulundu. Akdaş, kulüp resmi sitesinden de yayınlanan açık mektubunda, kulübün 100. yılında büyük bir buhrana düştüğünü belirtip, Yavaş’tan maddi destek istedi.
Toplam borcu 180 milyon TL’ye ulaştığı belirtilen, mevcut transfer yasağı sürdüğü için kadrosunu güçlendirme konusunda adım atamayan Gençlerbirliği’nin, böyle bir açıklamayı, Ankara BB Başkanı Mansur Yavaş’ın Ankaragücü’nün genel kuruluna katılıp, sarı-lacivertli ekibin şampiyonluk hedefine koşması, bunun için de tüm Ankara’nın ayağa kaldırılması gerektiğini vurgulaması sonrasında yapması dikkatlerden kaçmadı.
Gençlerbirliği taraftarları, sosyal medya hesaplarında, siyasilerin ve belediyelerin destek konusunda Ankaragücü’ne öncelik verdiğini, Gençlerbirliği’nin her zaman ikinci plana atıldığını ileri sürüp, Yavaş’ın son açıklamalarına tepki gösterirken, belediye cephesinin, konuyu Gençlerbirliği kulübü ve başkanına yönlendirmesi, bu alandaki tartışmayı başka bir boyuta taşıdı.
Birinci Ankara Organize Sanayi Bölgesi seçimlerinde de başkan adaylığı konusunda, Yavaş ile Akdaş arasında görüş ayrılığı yaşandığı ileri sürülmüş, yapılan seçimi kazanan Niyazi Akdaş yeniden başkanlığa getirilmişti.

GENÇLERİ TÜRK FUTBOLUNA KAZANDIRDIK

Gençlerbirliği Başkanı Niyazi Akdaş imzası ile kulüp sosyal medya hesabından Mansur Yavaş’a hitaben yazılan mektupta, kulübün 100. yılında büyük bir buhrana düştüğü ve destek beklendiği belirtilirken, şu ifadelere yer verildi:
“Gençlerbirliği Spor Kulübümüz, 100. yılını kutladığı bu günlerde, malumunuz olduğu üzere, zor zamanlardan geçmektedir. Göreve geldiğimiz günden beri, ben ve arkadaşlarım, camiayı içinde bulunduğu bu zor durumdan kurtarmak için canla başla mücadele etmekteyiz.
Bu süreçte vefalı taraftarımızın desteğini de arkamıza aldık. Cumhuriyetle yaşıt Gençlerbirliği, geride bıraktığı 100 senede, umudu olduğu Ankara’nın gençlerini Türk futboluna kazandırarak yaşamını sürdürmüş ve her zaman kendi ayaklarının üzerinde durmayı başarmış bir camia olarak, 40 yıl sonra ilk kez böylesine bir ekonomik buhranın içine düşmüş; ilk kez, umarım ki son kez, nakdi desteğe ihtiyaç duyar noktaya gelmiştir.
Gençlerbirliği bu şehrin yalnızca markası değil, çok önemli bir değeridir. Biz kente hizmet edenlerin en büyük amacı, kente mal olmuş; kentin insanlarının, gençlerinin umudu olmuş kurumların önce yaşamasını, sonra da güçlenmesini sağlamaktır. Bu, Gençlerbirliği Spor Kulübü yönetiminin görevi olduğu gibi, bu doğrultuda şehrimizin Belediye Başkanı olarak sizlerin de maddi ve manevi desteği önemlidir. Umuyoruz ki, bundan sonraki süreçte, sizler de kulübümüzün içinde bulunduğu bu durumu böyle takdir edersiniz.”

Haberin Devamı

SARP EKİNCİ SAMSUNSPOR’DA

Haberin Devamı

Gençlerbirliği ve Hacettepe’de forma giyen genç oyunculardan Sarp Ekinci, Spor Toto 1. Lig takımlarından Samsunspor’a gidiyor.
Erciyes kampını sürdüren Karadeniz ekibinin, Beştepe altyapısında futbol eğitimini alan 20 yaşındaki forvet oyuncusunu uzun süredir yakından takip ettiği ve yapılan görüşmelerde kendisi ile her konuda anlaşma sağladığı öğrenildi.
Hacettepe’de son sezonunda 30 maçta forma giyip 5 gol atan Sarp Ekinci’nin sözleşmesi 30 Haziran 2022’de sona ermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!