Bugün ne yiyelim

Güncelleme Tarihi:

Bugün ne yiyelim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2007 22:26

MÖNÜn Zeytinyağlı kereviz n Fırında palamut n Bademli incir dolmasıZeytinyağlı kereviz (4 KİŞİLİK) MALZEMELER:4 adet Kereviz2 adet Havuç1 adet Patates10 adet arpacık Soğanı 8 yemek kaşığı Zeytinyağı1 yemek kaşığı Un1 adet Limon Ü bağ Dereotu3 su bardağı Su 1 tatlı kaşığı Şeker, tuzHAZIRLANIŞI:Unu suyla karıştırarak bir kaba koyuyoruz. İçine soyulmuş, doğranmış kerevizi ve limon suyunu koyuyoruz. Başka bir yerde zeytinyağında soğanı ve havucu soteliyoruz. Daha sonra kerevizleri koyduğumuz karışımın içinden kerevizleri süzdürerek, suyunu tencereye ilave ediyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra kerevizleri ve daha sonra da patatesleri tencereye atıyoruz. Tuz ve şekerini attıktan sonra 20-25 dakika kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra ağzı kapalı olarak soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra dereotunu atarak, servis ediyoruz. Fırında palamut (4 KİŞİLİK) MALZEMELER:2 adet Palamut1 adet kuru Soğan 3 adet Taze soğan 2 adet Yeşil biber3 adet Domates10 adet Mantar 1 fincan Sıvıyağı2 yemek kaşığı Soya sosu2-3 adet Defne yaprağı 3 diş SarımsakÜ bağ Maydanoz 1 su bardağı Su TuzKarabiberHAZIRLANIŞI:Palamutları halka halka doğrayarak tepsiye diziyoruz. Sırasıyla doğradığımız piyaz soğan, sarımsak, biber ve mantarı soteliyoruz. Daha sonra içine defne yaprağını ve son olarak da küp küp doğranmış domatesi ekliyoruz. Ardından içine bir bardak suyu döküp, tuz ve karabiberini ekleyerek, pişmeye bırakıyoruz. Tepsideki balıkların üzerine ince doğradığımız limon dilimlerini ve yeşil soğanı yayıyoruz. Üzerine soya sosu döküyoruz. Önceden hazırlamış olduğumuz sosu balığın üzerine dökerek fırınlıyoruz. Fırından çıkardıktan sonra doğranmış maydanozla süsleyerek, servis ediyoruz. Bademli incir dolması (4 KİŞİLİK) MALZEMELER:16 adet Kuru İncir1 su bardağı Badem (kabuğu soyulmuş)1 paket Kaymak 2 su bardağı Su2 fincan Şeker 1 adet Limonun kabuğuHAZIRLANIŞI:İncirleri yıkayıp, 2 saat suda bekletiyoruz. Başka bir yerde iki bardak suda şekeri kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra rendelediğimiz limon kabuğunu içine atıyoruz. Ardından içine incileri atarak, 10 dakika kaynatıyoruz. Daha sonra kenarda soğumaya bırakıyoruz. Haşlayarak kabuklarını soyduğumuz bademleri incirlerin içine dolduruyoruz. Üzerine kaymakları koyarak, servis ediyoruz.
Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!