Bu yılki tema ışık ve gölge

Güncelleme Tarihi:

Bu yılki tema ışık ve gölge
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2022 14:16

Ethos Ankara Uluslararası Tiyatro Festivali 14. yılında, tiyatroseverler ile buluşacak. 43 oyunun sahneleneceği festivalde yarın akşam üç performans izlenebilecek.

Haberin Devamı

Pandemi nedeniyle iki yıldır ara verilen ve tematik bir festival olan Ethos Ankara Uluslararası Tiyatro Festivali, 14’üncü kez Ankaralılarla buluşuyor. Yarın akşam başlayacak ve 27 Mart akşamına kadar devam edecek festivalde, 43 tiyatro oyununun yanı sıra sergi, panel, söyleşi, konferans ile müzik dinletileri de yer alacak. Bu yılki teması ‘Işık ve Gölge’ olarak belirlenen festivalde yarın akşam Tiyatro Mimikri’nin Silüet isimli tiyatro oyunu, Pan Two Mim grubunun Işık isimli pandomim gösterisi izlenebilecek.

YERLİ YABANCI TOPLULUKLAR

Çankaya Belediyesi'nin desteklediği, Kültür Sanat ve Göç Etkinlikleri Merkezi Derneği’nin koordine ettiği festival ile tiyatro sanatının bütün toplumsal katmanlara ulaştırılması hedefleniyor. Festival kapsamında farklı ülkelerden ve Türkiye’den yerli-yabancı tiyatro toplulukları kentin yedi farklı sahnesinde bir araya gelecek. Festival bu yıl özel tiyatroların yanı sıra, Ankara dışından katılacak belediye tiyatrolarını da ağırlayacak. Festivalin takvimine www.ethostiyatrofestivali.org adresinden ulaşılabilecek.

FOTOĞRAF SERGİSİ DE YER ALACAK

Fotoğraf sanatçıları Mehmet İzdeş ve Ali Ulvi Baycan’ın geçmiş Ethos Ankara Tiyatro festivallerinde çekilmiş 40 fotoğraflık koleksiyonundan oluşan sergisi 17-25 Mart tarihleri arasında Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi Fuayesi’nde gezilebilecek. 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde de Sakarya Caddesi yaya bölgesinde Kent Orkestrası; sokak performansları ve dans tiyatrosu, pandomim gösterilerinin yanı sıra Çankaya Belediyesi Hoytur Halk Dansları Topluluğu da sahne alacak. Aynı gün başkentin çeşitli kültür ve sanat kurumlarının katılımı ile sanat odağı olarak planlanan Menekşe Sokak üzerinde de bir dizi sokak etkinliğine yer verilecek.

Silüet isimli oyun yarın akşam saat 18.00’de Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi’nde izlenebilecek.

Haberin Devamı

Bu yılki tema ışık ve gölge

Pan Two Mim grubunun pandomim gösterisi yarın akşam saat 20.00’de Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde sahnelenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!