Bu şenlikte ‘engel’ yok

Güncelleme Tarihi:

Bu şenlikte ‘engel’ yok
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2017 15:28

Yenimahalle Belediyesi’nin düzenlediği ‘Engelsiz Spor Şenliği’nde, sağlıklı vatandaşlar tekerlekli sandalyeye binerek fiziksel engelli vatandaşların çektikleri zorlukları anlamaya çalıştı.

Haberin Devamı

Yenimahalle Belediyesi, Yakacık Mesire Alanı'nda ‘Engelsiz Spor Şenliği’ düzenledi. Şenlik alanına, melek kıyafeti giymiş iki engelli kız çocuğu ile giren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Bugün, engelli vatandaşlarımızın engel tanımadan nasıl spor yaptıklarını göreceksiniz. Engelli vatandaşlarımıza bazı haklar verilmişse bu Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının sayesindedir. Biz bunlara sahip çıkıyoruz, çıkmaya da devam edeceğiz” dedi. Yenimahalle Belediyesi spor eğitmenlerinin de yer aldığı etkinlikte, erkek antrenörler CrossFit ve Insanity gösterisi ile kadın eğitmenler ise Zumba gösterisi ile alkış topladı. 

Bu şenlikte ‘engel’ yok

Haberin Devamı

EMPATİ YARIŞI

Engelsiz Spor Şenliği’ndeki yarışmalar arasında en çok Empati Yarışması dikkat çekti. Sağlıklı vatandaşlar tekerlekli sandalyeye binerek fiziksel engelli vatandaşların çektikleri zorlukları anlamaya çalıştı. Yarışmalar sonunda sahneye çıkan engelliler, engellileri anlamaya yönelik pankartlar açtı ve üzerinde sevgi saygı, birlik doğruluk yazan balonları gökyüzüne bıraktı.

BAKMADAN GEÇME!