Bu olaylar artık bitsin

Güncelleme Tarihi:

Bu olaylar artık bitsin
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2022 15:16

Yaşamkent’te ikinci kez bir araçtan atılan eti yiyerek zehirlenen ‘Dayı’ isimli köpek kurtarılamadı. Hayvansever Arzu Mermerci, zehirlenme olaylarının yaşandığı parka güvenlik kamerası konulmasını istedi ve “Artık bu olayların durmasını istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Çankaya Yaşamkent’te bir ay içinde beş farklı köpeğin altı kez zehirlenmesi hayvanseverleri isyan ettirdi. Bir otomobilden atılan eti yiyerek zehirlenen ve tedaviyle kurtarılan ‘Dayı’ isimli köpek, aynı yerde bir kez daha bir araçtan atılan eti yedi ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yaşamkent’te sekiz yıldır sokak hayvanlarını besleyen ve bakımını yapan 49 yaşındaki hayvansever Arzu Mermerci, Yaşamkent Korhan Kuruçay Parkı’na güvenlik kamerası konulmasını ve hayvanları zehirleyen kişi veya kişilerin bir an önce yakalanmasını istedi. Ölen köpekleri için mezar yapan, aynı çevrede bakımını yaptığı 'Peri', 'Body', 'Sürmeli' ve 'Hulusi' isimli köpeklere ise zehirlenme tehlikesi nedeniyle klinikte kafese kapatarak bakan Mermerci, şunları söyledi:

Bu olaylar artık bitsin


HAYVANLARIN YAKASINI BIRAKMADI

Haberin Devamı

“Yaşamkent Korhan Kuruçay Parkı'nda katil var. Seri bir katil. Hayvanların yakasını bırakmadı. Köpeklerde saldırganlık diye bir şey yok. Onların doğal yaşam alanları. İnsanlar sadece biz yürüyelim, sadece biz gezelim, havlamasın, yanımıza gelmesin istiyor. Yani hiçbir şekilde nefes almalarını istemiyorlar. Böyle bir şey olmaz. Artık bu olayların durmasını istiyoruz. Bugün benim parkımda oldu, yarın başka bir alanda olacak. Bütün yetkililere sesleniyorum. Lütfen artık bir çözüm bulun. Caydırıcı cezalar olsun. Parkta güvenlik olmaması en büyük sorunumuz.” 'Dayı'nın tedavisiyle ilgilenen Veteriner Hekim Eren Murat Aktaş ise, “Hayvanları zehirleyen etkenin fare zehri olabileceği ihtimali üzerinde duruyoruz. İnsanların da kolayca ulaşabildiği zehirlerden bir tanesi. Bütün sistemleri kanatarak etkisini gösteriyor. Zaten 'Dayı'da da bu semptomların hepsini gördük. Bütün solunum ve sindirim sistemi kanıyordu” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!