Bu ne vicdansızlık!

Güncelleme Tarihi:

Bu ne vicdansızlık
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2021 14:45

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü 9’uncu Bölge Müdürlüğü ekipleri, jandarmayla birlikte Hüseyin M.’nin kötü koşullarda köpek beslediği Etimesgut Yapracık’taki bir apartmana baskın düzenledi.

Haberin Devamı

Şehir dışında olduğu belirlenen Hüseyin M.’nin oğlunun kapıyı açmasıyla içeriye giren ekipler, evin balkonunda bulunan terrier ve pitbull cinsi iki köpeğin soğukta, aç, susuz ve uygunsuz koşullarda tutulduğunu belirledi. Hüseyin M.’nin depo olarak kullandığı eve haftada bir iki gün geldiği, bazen hiç gelmediği, köpekleri apartman sakinlerinin balkon aralığından beslemeye çalıştığı öğrenildi.

‘SES TELLERİ KESİLDİ’ İDDİASI

Apartman sakinleri pitbullun ses tellerinin kesildiğini, bu yüzden hiçbir şekilde havlama sesi duymadıklarını iddia etti. Pitbull, bu durumun tespit edilebilmesi için Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’ne götürülerek incelemeye alındı. Köpeğin ses tellerinin kesildiğinin tespit edilmesi durumunda şüpheli hakkında ‘hayvana eziyet’ suçundan soruşturma başlatılacağı belirtildi. Baskına eşlik eden Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Ankara Temsilcisi Tülay Danacıoğlu, “İki köpek için bin 500 liradan 3 bin lira para cezası kesildi. Bu para cezası asla yeterli değil. Bu şartlarda bakılan hayvanlar için verilen ceza bu olmamalı” dedi. 

Bu ne vicdansızlık

Köpeklere el konulurken Hüseyin M. hakkında tutanak tutularak ‘Hayvanları Koruma Kanunu’ kapsamında köpek başına bin 500 TL olmak üzere toplam 3 bin TL para cezası uygulandı.

BAKMADAN GEÇME!