Bu müze hem büyüklere hem küçüklere (webTV)

Güncelleme Tarihi:

Bu müze hem büyüklere hem küçüklere (webTV)
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2012 00:00

BÜYÜK küçük herkesin kendisinden bir şeyler bulduğu İstanbul Oyuncak Müzesi, Ankamall Alışveriş Merkezi’nde açıldı. 1900-1970 yılları arasında üretilmiş oyuncakların yer aldığı müze Başkentlilerin beğenisine sunuldu.

Haberin Devamı

Geleneksel tattaki modern etkinliklere Ramazan ayı boyunca ev sahipliği yapan Ankamall Alışveriş Merkezi, bayramda da etkinliklerine devam ediyor. Gezildiğinde büyük küçük herkesin kendinde bir şeyler bulduğu İstanbul Oyuncak Müzesi, Ankamall’de sergileniyor. Sunay Akın’ın 2005 yılında İstanbul Kadıköy’de ve Göztepe’de kurduğu Oyuncak Müzesi’nde 1900 ve 1970 yılları arasına ait oyuncaklar yer alırken sergide, yerli ve geleneksel oyuncakların yanı sıra, çeşitli ülkelerin tarihini yansıtan örnekler de bulunuyor. 1900 yılı yapımına ait at ve kale figürlü oyuncak ve 1930 yılı ABD yapımı dünyanın ilk ‘Miki ve Mini Mause’ oyuncağının yer aldığı oyuncak müzesine minikler kadar büyükler de ilgi gösteriyor. Böyle bir etkinliğin Ankara’ya gelmesinden memnuniyet duyduklarını belirten Ankamall ziyaretçileri, oyuncakların çocuklardan çok kendilerinin ilgilerini çektiğini ifade ettiler.

Haberin Devamı

Sunay Akın'dan imza günü

Ankara’nın dışında aynı zamanda İstanbul, Eskişehir ve Antalya’da da sergilenecek olan müzenin bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu söyleyen Organizasyon Şirketi Temsilcisi Utkucan Semerci, “Çocuklarımıza müze sırasında atölyelerde ahşaptan müze yaptırıyoruz. Ahşap zürafalar iki tane yapılıyor ve bir tanesini ihtiyacı olan Doğu’daki kardeşlerimize gönderiyoruz. Ayrıca burada gördüğünüz oyuncaklar eski dönemlere ait olmakta birlikte, büyüklerin de kendilerinden bir parça bulabildikleri ve hatta buradan giderken yanlarında çocukluklarıyla çıkabildikleri bir yerdir. O yüzden büyükler için de çok faydalı ve eğlenceli bir organizasyon” dedi.
Bayram etkinlikleri dolayısıyla Ankamall Alışveriş Merkezi’ne gelen Sunay Akın bugün saat 20.30’da söyleşi ve imza töreni gerçekleştirecek.

OYUNCAK MÜZESİNDEN GÖRÜNTÜLER (webTV)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!