Bu festivalde film izlemeye engel yok

Güncelleme Tarihi:

Bu festivalde film izlemeye engel yok
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2021 02:50

Ankara’nın ev sahipliğinde düzenlenen ‘Engelsiz Filmler Festivali için geri sayım başladı. Önümüzdeki hafta başlayacak festivalde, 38 ayrı film gösterimi görme engelliler için sesli betimleme, işitme engelliler içinse ayrıntılı alt yazı seçenekleriyle sunulacak.

Haberin Devamı

Engelsiz Filmler Festivali, uzun ve kısa metraj filmlerin oluşturduğu otuz sekiz filmlik programıyla 11-17 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Dokuzuncu kez düzenlenen festival boyunca, ‘eff2021.muvi.com’ üzerinden çevrim içi gösterimler gerçekleştirilecek. Salon gösterimleri ise 11-13 Ekim tarihleri arasında Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi ev sahipliğinde yapılacak. Bu yılki programda, ‘Ulusal Uzun Film Yarışması’, ‘Kısa Film Yarışması’, ‘Absürt’, ‘Oditoryum’, ‘Kaleydoskop’ ve ‘Çocuklar İçin’ seçkileri yer alacak. Türkiye ve dünya sinemasının son dönemde öne çıkan filmlerini sinemaseverlerle buluşturacak olan festivaldeki tüm filmler, görme engelliler için sesli betimleme, işitme engelliler içinse ayrıntılı alt yazı seçenekleriyle izleyicilere sunulacak.

Haberin Devamı

Bu festivalde film izlemeye engel yok

Ulusal Uzun Film Yarışmasın’da bu yıl; Barış Sarhan’ın ’Cemil Şov’, Faysal Soysal’ın ’Ceviz Ağacı’, Azra Deniz Okyay’ın ’Hayaletler’, Ferit Karol’un ’Kumbara’ ve Cihan Sağlam’ın ’Uzun Zaman Önce’ filmleri yer alıyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!