Bu çiftlikte atık yok

Güncelleme Tarihi:

Bu çiftlikte atık yok
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2021 16:36

Sincan Belediyesi sıfır atık ve geri dönüşüme katkı sağlamak amacıyla Yenikent’te Eko-Çiftlik Sıfır Atık Merkezi’ni kısa süre içinde tamamladı.

Haberin Devamı

Tesiste ısıl işlem görmemiş gıdalar uygun işlemlerden geçirilerek sokak hayvanları için mama haline getiriliyor. Günlük 400 kg yaş mama üretme kapasitesine sahip olan tesiste, belediyenin ihtiyacı olan haftalık yaş mama bir günde üretiliyor. Bugüne kadar toplam 3 bin 114 kg yaş mama üretilerek sokak hayvanlarına verildi. Öte yandan, çiftliğe bahar mevsiminde ekilen sebzeler hasat edilmeye başlandı. Elde edilen ürünler ihtiyaç sahiplerine de ulaştırılıyor. Toplanan 120 kg fasulye ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne teslim edildi. Eko-Çiftlik’e ayrıca 3 binden fazla ağaç ve çalı dikildi, çiçek ve gül yolu oluşturuldu.

Bu çiftlikte atık yok


AYDA 300 KG GÜBRE

Haberin Devamı

Sincan Belediyesi, kırmızı Kaliforniya solucanı ile solucan gübresi üretimine de devam ediyor. Belediye binalarında tüketilen çayın posaları, pazar atıkları ile hayvan gübresi karıştırılarak hazırlanan mama, solucanlara veriliyor. Mamayı tüketen solucanlardan ayda yaklaşık 300 kg gübre elde ediliyor. Gübre, tesisteki ağaçlar, sebzeler, çiçeklerde kullanılıyor. Merkezde, araba tekerleği, tahta, metal gibi atık malzemeler kullanılarak oluşturulan park ise çocukların ilgisini çekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!