BSO sezonu açıyor

Güncelleme Tarihi:

BSO sezonu açıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2014 01:33

Bilkent Senfoni Orkestrası (BSO) 2014-15 konser sezonunu 11 Ekim cumartesi günü açıyor. BSO’nun renkli sezon programında, birçoğu Türkiye’ye ilk kez gelecek şef ve solistler dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

BSO’ya 2014-15 konser sezonunda konuk olacak solistler arasında keman ve piyanonun yanı sıra, nefesli ve vurmalı çalgılar, opera sanatçıları da bulunuyor. 11 Ekim’de gerçekleştirileceak olan sezon açılış konserinde şef Matthew Coorey sahnede olacak. Öte yandan konserin solistliğini Gabor Tarkovi ve Alexey Stadler yapacak. 2014-15 repertuvarında Leonardo da Vinci’den, yaşayan genç bestecilerimize uzanan, 600 yıllık bir dönemi kapsayan eserler yer alıyor. Stravinsky’nin Bahar Ayini, Richard Strauss’un Zerdüşt Böyle Buyurdu gibi geniş kadrolu yapıtlarıyla birlikte, Mozart ve Brahms’ın Requiem’leri ile Holst’un Gezegenler’i seslendirilecek korolu eserler arasında. Stravinsky, Tchaikovsky, Beethoven, Sibelius ve Requiem gibi konser serileri sezonu sürekli takip eden dinleyiciler için, gelecek sezonları da kapsayacak şekilde planlandı. BSO korolu eserleri Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Çoksesli Korosu, BLIS Çocuk Korosu, Ertuğrul Oğuz Fırat, HÜADK Muzaffer Arkan, MÜZED Muammer Sun Koroları ve şefleri Çiğdem Aytepe, Atilla Çağdaş Değer, Andrew Dittgen ile birlikte seslendirecek.

Haberin Devamı

ÇOK ÖZEL KONSERLER

Renkli konser programlarıyla tanınan Macar kardeşler Csaba ve Katica Illényi 29 Kasım’da BSO’nun konuğu olacak. Kemancı Csaba Illényi ünlü film müzikleri ve değişik düzenlemelerle; Katica Illényi ise keman, teremin, vokal ve step dans ile konsere katılacak. BSO’nun Yeni Yıl Konserleri 19 ve 20 Aralık’ta Dorian Wilson yönetiminde gerçekleştirilecek. Konserlerde geleneksel yılbaşı programı olarak valsler, polkalar, caz ve dans müzikleri yer alıyor. 29 Aralık konserine Fazıl Say besteci ve piyanist olarak katılacak. Ünlü piyanist Ravel’in Sol majör Piyano Konçertosu’nu seslendirecek. BSO klarnet grup şefi ve solisti Nusret İspir, Say’ın Klarnet Konçertosu’nu yorumlayacak. 21 Şubat konserinde Igor Stravinsky’nin Askerin Öyküsü seslendirilecek. 7 solist müzisyen ve bir anlatıcı için yazılmış olan eseri ünlü tiyatro sanatçısı Genco Erkal anlatacak. BSO’nun ayrıca dansçılarla tangolar, 200 kişilik Bilkent ilköğretim öğrencileri korosu ile Disney filmlerinden şarkılar, Tiyatro ve diğer bölümlerin işbirliğiyle Broadway müzikallerinden seçmeler sunacağı çok renkli konserleri de bulunuyor.

Haberin Devamı

RESİTAL VE ODA MÜZİĞİ

Bu sezon her ayın ilk ve son Çarşamba günleri yapılacak resital ve oda müziği konserleri serisi Ankara’nın sanat yaşamına yeni bir soluk getirecek. Bu konserlerde tanınmış sanatçıların yanı sıra, yetenekli genç müzisyenler de Bilkent Konser Salonu’nda izleyiciyle buluşacak. İlk resital 1 Ekim’de bariton Umut Kosman ile piyanist Hande Uçar’ın sunacağı Tosti Oda Şarkıları.

USTALIK SINIFLARI

Bilkent Senfoni Orkestrası ile konser verecek sanatçılar ustalık sınıfları serisinde, gençlerle buluşacak. Bu isimler arasında Muhiddin Dürrüoğlu (piyano); Alexander Markov (keman); Julian Steckel (viyolonsel); Aniello Desiderio (gitar); Patrick Gallois (flüt); Michel Arrignon (klarnet); Gábor Tarkövi (trompet); Joseph Alessi (trombon); Marta Klimasara (vurmalı çalgılar); Füsun Köksal, Mahir Cetiz, Zeynep Gedizlioğlu (kompozisyon) bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!