Bozuk et ve peynirlere el konuldu

Güncelleme Tarihi:

Bozuk et ve peynirlere el konuldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2016 15:01

Bozuk et ve peynirlere el konuldu

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ALTINDAĞ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi denetimlerini sıklaştırdı. Altındağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Altındağ İlçe Tarım Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü çalışmada halk sağlığını tehdit eden gıdalara el konuldu.

MARKETE ANİ DENETİM

Vatandaştan gelen şikâyet üzerine anında harekete geçen ekipler, Ankara Kalesi'ne çıkan sokaktaki büyük bir markete ani denetim yaptı. Marketin şarküteri bölümündeki denetimde, yaklaşık 76 kilogram beyaz ete ve 22 kilogram kırmızı ete bozuk olduğu gerekçesiyle el konuldu. Bununla birlikte tarihi geçen ürünler de dikkatli bir şekilde incelendi ve 135 kilogram peynire imha edilmek üzere işlem uygulandı. Denetime tabii tutulan bir başka yer ise marketin fırını oldu. Ekmek fırınlarının temizliğinden unlu mamullerin tazeliğine kadar her şey titizlikle kontrol edildi. Ramazan Bayramı'nın vazgeçilmezlerinden olan şekerler de denetimlerden nasibini aldı.

Altındağ Belediyesi'nin bu kontrolleri periyodik olarak yaptığını ifade eden Başkan Tiryaki, halk sağlığına büyük önem verdiklerini vurguladı. Başkan Tiryaki, yapılan bu çalışma sonucunda halk sağlığını ciddi anlamda tehdit eden bir durumun önüne geçildiğini belirterek "Buradaki etlere ve diğer ürünlere müdahale etmeseydik tüm bunlar vatandaşın sofrasında olacaktı" diye konuştu.







FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!