Botanik Park akvaryumu

Güncelleme Tarihi:

Botanik Park akvaryumu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2021 15:44

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB), “Gri Şehir” tanımlamasını değiştirmek için sokaklardan sonra şimdi de kentin park ve rekreasyon alanlarının kapılarını grafiti sanatçılarına açtı. Grafiti sanatçısı Atione, Botanik Park’ta 3 boyutlu su altı çalışması yaptı.

Haberin Devamı

Ankara’da ilk olarak Kızılay’da sokak sanatçılarıyla iş birliği yaparak duvarlara grafiti çalışması yaptıran ABB, kenti renklendirmeye devam ediyor. Grafiti sanatçısı Atione, Botanik Park’ta yaptığı 3 boyutlu su altı çalışması ile ilgili şu bilgileri verdi: “Kızılay’daki çalışmamızdan sonra şimdi de Botanik Park için Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışmaya başladık. Ankara’daki sosyal ve kültürel yapıyı gözeterek su altı konsepti düşündük, herkesin sevebileceği bir konsept hazırladık. Ankara’ya renk katmak istedik. Hava şartlarından dolayı projemiz bir buçuk ay sürdü. Sprey boya malzemeleri kullandık. Üç boyutlu bir çalışma yaptık.”

Botanik Park akvaryumu


SANATSAL ANLAMDA DA DEĞER KATMAK İSTEDİK

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nda görevli iç mimar Onur Saraçel ise, “Botanik Park, Ankara’nın en eski ve en güzel parklarından biri. Yıllar geçtikçe parkımız deforme oldu ve bakımsız kaldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı olarak parkımızı baştan aşağı yenileme kararı aldık. Parka sadece yapısal olarak değil sanatsal anlamda da değer katmak istedik. Güzel bir eser ortaya çıktı, Başkentlileri bekliyoruz” dedi.

Botanik Park akvaryumu


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!