Bolu’dan alternatif davet

Güncelleme Tarihi:

Bolu’dan alternatif davet
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2016 14:08

Bolu’dan uzun bayram tatilini değerlendirmek isteyen Ankaralılara davet geldi. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, altertanif tatil arayan Ankaralıları, doğa yürüyüşüne davet etti.

Haberin Devamı

Dokuz günlük bayram tatili iki gün önce başladı, birçok kent sakini bayram ve tatillerini değerlendirmek üzere Ankara’dan ayrıldı. Ankaralıların kaçış rotaları arasında bulunan, doğal güzellikleri ile ‘tabiatın kalbi’ olarak tanımlanan Bolu’dan da Ankara’da kalan vatandaşlara davet geldi. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, bu bayram alternetif tatil arayanları eşsiz güzellikteki doğası ve dört mevsimin ayrı güzellikte yaşandığı Bolu’ya doğa yürüyüşüne davet etti. Yılmaz, Başkentlileri Bolu’nun güzelliklerini keşfetmeye önerisinde bulunarak, şunları söyledi: 

BİN 500 KİLOMETRE YÜRÜYÜŞ YOLLARI

“Bolu, bugün tamamı Belediyemiz tarafından düzenlenen bin 500 kilometre uzunluğundaki doğal yürüyüş yolları ile Türkiye’nin en uzun parkurlarına sahip. Bolu’daki yürüyüş parkurları, GPS ile belirlenerek koordinatları çıkarılmış ve haritalandırılmıştır. Bolu’ya gelen herkesin bu eşsiz doğadan sonuna kadar istifade etmesini istiyoruz. Türkiye’den ve dünyadan doğaseverlerin Bolu’ya yürüyüşe gelmesini hedefliyoruz.”

Haberin Devamı

1-12 SAAT ARASI 165 YÜRÜYÜŞ PARKURU

Bolu, yoğun ve stresli hayat temposundan biraz olsun uzaklaşmak ve doğada nefes almak isteyenler için pek çok alternatif sunuyor. Dünyaca ünlü Yedigöller, Abant, Kartalkaya, ve Gölcük başlıca turizm mekanlarından bazıları.
Bin 500 kilometre uzunluğundaki doğal yürüyüş yolları ile Türkiye’nin en uzun parkurlarına sahip olan Bolu’da toplam 165 yürüyüş parkuru var. Parkurların mesafeleri oldukça değişken olan Bolu’da birkaç saatlik bir yürüyüşten 10-12 saatlik yürüyüşe kadar çok sayıda alternatifler bulunuyor.

YÜRÜYÜŞLERE EŞLİK EDEN DOĞAL GÜZELLİKLER

Coğrafi konumu, dağları, yaylaları, gölleri ve şelalelerinden oluşan doğal güzelliklerini bir potada eriten Bolu’da yürüyüş parkurlarının ana omurgasını, zengin ormanlık alanlar ve yaylalar oluşturuyor. Bolu parkurları günü birlik yürüyüş güzergahları şeklinde organize edilebileceği gibi kamplı veya konaklamalı iki veya üç günlük etkinlik olarak planlanabiliyor. Orman içindeki doğal yolları, dereleri, çeşit çeşit çam ağaçları, endemik bitkileri ahşap yayla evlerinin süslediği manzarasıyla ilgi çeken parkurlar, trekking yapanlar kadar doğa ve fotoğraf severlerin de ilgi gösterdikleri yerler.

Haberin Devamı

KÖROĞLU SİLÜETİ İZLENEBİLİR

Bolu Belediyesi’nin Başkentliler için seçtiği parkur alternatifleri şöyle:

*18 kilometrelik Köroğlu Dağları Parkuru: Kartalkaya Oteller Bölgesi’nden hareket, yürüyüş parkurunun başlangıç noktası Alabarta’ya varış. Köroğlu Dağları’na doğru yürüyüş. Doğa içinde yürüyüşte Köroğlu’nun silueti izlenebilir. Şelalelere varılır ve balık tutulabilir.

*11 kilometrelik Aladağlar Parkuru: Bolu’nun güneyindeki ormanın içinden başlangıç, köy yollarından devam eden yürüyüş parkuru, harika doğa manzarası ve Bolu yakınlarına varış.

*14 kilometrelik Karadere Parkuru: Ayıkaya mevkiinde parkur başlangıcı, batıya doğru orman içinden yürüyüş. 1550 rakımdan iniş-çıkış sonrasında 820 rakıma ulaşılır. Sonrasında Sarıçam Orman Bölge Şefliği’ne varış. İki derenin birleştiği noktada mangal keyfi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!