Bol ödüllü festival

Güncelleme Tarihi:

Bol ödüllü festival
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2022 14:07

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından 3-11 Kasım tarihlerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenecek olan 33’üncü Ankara Film Festivali, 3 Kasım akşamı MEB Şura Salonu’ndaki törenle başlayacak.

Haberin Devamı

Festivalin açılış töreninde farklı alanlarda Onur Ödülleri sahiplerini bulacak. Bu yıl ‘Aziz Nesin Emek Ödülü’ yazar, müzisyen, senarist ve yönetmen Zülfü Livaneli’ye; ‘Sanat Çınarı Ödülü’ orkestra şefi Rengim Gökmen’e; ‘Kitle İletişim Ödülü’ ise çevirmen, sinema yazarı, gazeteci-yazar Sevin Okyay’a verilecek. 33. Ankara Film Festivali’nin sinema alanındaki çalışmaları ile farklılık yaratan, kendi inandığı yolda ilerleyen ve üreten isimlere bu yıl ilk kez verilecek ‘Vakıf Özel Ödülü’ne yapımcı, yönetmen, senarist Ceylan Özgün Özçelik ile sayısız rolde başarılı performanslara imza atan oyuncu Farah Zeynep Abdullah layık görüldü. Festivalle ilgili detaylı bilgiye https://filmfestankara.org.tr adresinden ulaşılabilir.

Bol ödüllü festival

Haberin Devamı

Zülfü Livaneli, 1970’lerden bu yana yaptığı film müzikleri, yönettiği filmler, yazarlık ve gazeteci kimliği ile insan hakları ve memleket meselelerindeki duyarlı kişiliği nedeniyle ‘Aziz Nesin Emek Ödülü’ne layık görüldü.

Bol ödüllü festival

Farah Zeynep Abdullah, televizyon ve sinema sektöründe sağlam duruşuyla, kadın-erkek eşitliğine inanması, görüşlerini / düşüncelerini özgürce söylemesi ve bu sektörde on yılı aşkın süredir başarılı oyunculuğuyla oynadığı her karakterin duygusunu izleyiciye her daim geçirmesiyle ödüle layık görüldü.

Bol ödüllü festival

Ceylan Özgün Özçelik

BAKMADAN GEÇME!