Birlemiş Milletler’in simulasyonu Ankara’da

Güncelleme Tarihi:

Birlemiş Milletler’in simulasyonu Ankara’da
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2008 00:00

BM’nin katkıları ile Ankara’da gerçekleşecek Model Birleşmiş Milletler Konferansı’nda yaklaşık 250 üniversite öğrencisi gerçek bir BM simulasyonu oluşturarak, dünyanın gündemindeki konuları masaya yatıracak.

TÜRKİYE’DEN bir çok üniversitenin katıldığı uluslararası bir platform olan Model Birleşmiş Milletler Türkiye Konferansı’nın (MUNTR) 2008 ayağı, Ankara’da gerçekleştirilecek. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde düzenlenecek MUNTR 2008, 3-7 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Katılımcı öğrencilerce Birleşmiş Milletler’in (BM) gündeminde olan konuların tartışıldığı MUNTR konferanslarında, her öğrenci grubu vatandaşı olmadığı bir ülkenin delegasyonunu temsil ediyor. Konferanslar değişik komitelere ayrılarak yürütülüyor. Böylelikle gerçek bir BM simulasyonu oluşturulması öngörülüyor.

AMAÇ FARKLI GÖZLE BAKMAK: MUNTR 2008 Konferasının hedeflerini Ankara Hürriyet’e değerlendiren proje Genel Direktörü Oğuz Özgüldür, MUNTR 2008’in en önemli amacını insanların dünya sorunlarına farklı bir gözle bakmalarını sağlamak ve sorunlu olduğu ülkelerle nasıl anlaşacağının yollarını aramak olduğunu söyledi. Konferanslarda her öğrenci grubunun mensubu olmadığı bir ülkeyi temsil edeceğini belirten Özgüldür, "Öğrenciler yabancı bir ülkeyi temsil etmek için olağanüstü bir çaba harcıyor ve konferanslar boyunca üstün başarı gösteren delegeler diplomasi ödülü ile ödüllendiriliyor" dedi. MUNTR platformunun, 2005 yılından itibaren Türkiye’de düzenlenmeye başlandığını hatırlatan Özgüldür, konferansta tartışılacak konuların küresel anlamda önemini yitirmemiş ve BM tarafından onaylanmış konular olduğunu belirtti.

BM VE DIŞİŞLERİNE ÖNERİLER: MUNTR 2008 Medya Direktörü Serkan Özdoğan ise konferansta küresel ısınma, çocukların silahsızlandırılması, Ortadoğu politikaları gibi güncel konuların tartışılacağını belirterek, yurtdışından ve Türkiye’den konferansa yaklaşık 250 öğrencinin katılacağını söyledi. Özdoğan, "MUNTR 2008 konferansında her birinde üç konunun tartışılacağı komiteler oluşturulacak. Komitelerde bu konular tartışılarak bir sonuca ulaşılmaya çalışılacak ve çözüm önerileri yazılarak BM Ankara Temsilciliği ve Dışişleri Bakanlığına iletilecek" diye konuştu. MUNTR 2008 Konferansı finans Direktörü Ersin İşeri de konferansın, öğrencilerden alınan katılım ücretleri ve TOBB ETÜ’nün mali desteği ve katkılarıyla finanse edileceğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!