Biriktirdiği puanları eğitim için bağışladı

Güncelleme Tarihi:

Biriktirdiği puanları eğitim için bağışladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2022 00:11

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın sürdürdüğü ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında 2019’da pilot ilçe ilan edilen Kızılcahamam’da geri dönüşüm çalışmaları devam ediyor.

Haberin Devamı

Kızılcahamam’da, atığını ayrıştıran vatandaşlar, her atık karşılığında ‘Sat Kart’larında biriken puanlarla alışveriş yapabiliyor. İlçede esnaflık yapan iki çocuk annesi Nuray Arslan da, kartında biriktirdiği puanları paraya çevirdiği 400 TL’lik çeki, ilçedeki öğrencilerin eksiklerinin giderilmesi için Orhangazi Ortaokulu’na teslim etti. Arslan, ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitimlerinden geri kalmamaları adına bu yardımda bulunduğunu belirterek şunları söyledi:

ÖĞRENCİLERİMİZ EĞİTİMLERİNE DEVAM ETSİNLER

“Evimdeki ve dükkânımdaki atıkları temiz bir Kızılcahamam için toplamaya başlamıştım. Topladığım atıklarla elde ettiğim puanların da hayırlı bir işe vesile olmasını istedim. Bu sebeple öğrencilerimizin eğitimlerinde eksiklikleri olmadan okumaları için puanlarla aldığım alışveriş çekini Orhangazi Ortaokulu’na verdim. Ben yine atık toplayıp puan biriktirmeye ve daha çok öğrenciye harcanması için çalışacağım, yeter ki öğrencilerimiz eksiksiz olarak eğitimlerine devam etsinler.” 

ATIK KARŞILIĞI SAT KART PUANI

Kızılcahamam Belediyesi Sıfır Atık Birimi tarafından sürdürülen projeyle, vatandaşlar evlerinde biriktirip ayrıştırdıkları, camdan plastiğe geri dönüştürülebilir atıkları, Atık Toplama Merkezi ile atık toplama konteynerlerine attığı zaman Sat Kart’larına puan yükleniyor. Vatandaşlar, kartta biriken puan karşılığında ise ilçedeki anlaşmalı iş yerlerinden alışveriş yapabiliyor.

Biriktirdiği puanları eğitim için bağışladı

Nuray Arslan, 400 TL’lik çeki okul müdürü Bahadır Öztürk’e teslim etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!