Bir yıl böyle geçti

Güncelleme Tarihi:

Bir yıl böyle geçti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2015 10:39

Ankara Hürriyet’in, 2015’te yaşanan olayları derlediği yazı dizisinin 2’nci gününde; asfalt bedeli tartışmaları, su baskınları ve toplu taşımada yaşanan aksaklıklar var.

Haberin Devamı

2015’e veda ettik. Ankaralıların, geride bıraktığı yılda en çok şikâyet ettiği ve kent gündemine gelen konuların başında ‘asfalt katılım bedeli’ ile Çayyolu ve Sincna metrolarında yaşanan sorunlar yer alıyor. ‘Asfalt katılım bedeli’ndeki değişiklikler kafaları karıştırırken; uzun ring kuyrukları, balık istifi yolculuklar ve aksayan seferler vatandaşa çile oldu. Ankara Bulvarı’nın 14 saatliğine kapatılması trafiği olumsuz etkiledi. Kentte etkili olan sağanak yağışlarda ise önceki yıllarda olduğu gibi ev ve iş yerlerini, su ve moloz bastı.

Bir yıl böyle geçti

SABIR RAYDAN ÇIKTI

Başkentlilerin en şikayetçi olduğu konuların başında gelen ve Ankara Hürriyet’in defalarca gündeme getirdiği metro ve ring uygulamasında yaşanan sıkıntılar 2015’te de devam etti. Açıldığı günden bu yana arıza yaşanan Çayyolu metrosu defalarca arızalandı, Ankaray seferleri aksadı, Söğütözü istasyonu yağmurun etkisiyle göle döndü.

Haberin Devamı

DİREKT 30 AKTARMA 90 (28 HAZİRAN)

Batıkent-Eskişehir Yolu arasında toplu ulaşım sağlayan direkt hattın olmaması, 30 dakikalık mesafeyi aktarma nedeniyle 90 dakikaya çıkarıyor. Ankaralılar, 2 bin 900 imzayla bitlikte EGO’ya 2 alternatif güzergah sundu.

ANKARA’YA DENİZ GELDİ

VENEDİK DEĞİL İVEDİK (30 MART)

8 yıl önce iki kez sular altında kalan Yenimahalle, bir kez daha sulara gömüldü. İvedik’te patlayan su borusu, bölgeyi savaş alanına çevirirken vatandaşlar evlerinde mahsur kaldı.

ASELSAN SAHİLİ (5 HAZİRAN)

ASELSAN Kavşağı’nda, bindiği araçta mahsur kalan vatandaş, olay yerinden kendi çabalarıyla kurtuldu. Çevredekiler, kıyafetlerini bir poşete doldurduktan sonra suya giren vatandaşı şaşkın bakışlarla izledi.

MOLOZ BASKINI (13 HAZİRAN)

Mamak Neşet Ertaş Caddesi’nde otomobilleri önüne katıp götüren selin ardından ortaya çıkan manzara, çevreye gelişigüzel bırakılan molozları bir kez daha gündeme getirdi.

BİLANÇO AĞIR OLDU (20 HAZİRAN)

Mamak başta olmak üzere geçtiğimiz hafta yaşanan su baskınlarının bilançosu ağır oldu. İtfaiye Daire Başkanlığı, toplam bilançoyu 7.8 milyon TL olarak açıklarken, vatandaşın zararının karşılanması için büyükşehir Meclisi’ne teklif sunuldu.

Haberin Devamı

20 DAKİKADA FELÇ ETTİ (23 AĞUSTOS)

Kentte, önceki gün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış 20 dakikada hayatı felç etti. Ev ve iş yerlerini su basarken, alt geçitler de göle döndü.

MODERN GÖLET (24 AĞUSTOS)

Ankara’yı cuma akşamı teslim alan yağış, Elvankent’teki Modern Çarşı’yı da etkiledi. Çarşının zemin katında oluşan göletin iki gün boyunca temizlenmemesine tepki gösteren çarşı esnafı, “Elektrik yok, su yok mağdur olduk” dedi.

Bir yıl böyle geçti

ASFALT AĞLATTI

KULLANAN ÖDESİN (9 OCAK)

Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin vatandaştan topladığı ‘asfalt katılım bedeli’yle ilgili yeni bir öneri getiren Gökçek, “Asfaltı kullanan, para ödemeli” dedi.

Haberin Devamı

ASFALTTA SÜRE UZADI (12 OCAK)

Başkent’te son ayların en çok konuşulan konusu olan ‘asfalt katılım bedeli’ ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Peşin ödemeler için bir aylık yasal süre 1 yıla, taksitli ödemeler de 2 yıldan 5 yıla uzatıldı.

BAŞBAKANIN GÜNDEMİNDE (17 OCAK)

Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, ‘erteleme’ kararı aldığı asfalt katılım bedeliyle ilgili, “Süreç içerisinde bir çözüm bulunur. Sayın Başbakanımız da bu asfalt parasını kaldırmayı düşünüyor” dedi.

İPTAL YASASI ÇIKMADI (24 TEMMUZ)

Ankaralılar, ‘asfalt katılım payı’nı iptal edecek yasayı beklerken, Bakanlar Kurulu tartışmalara son noktayı koydu: “Peşinde 1 yıl, taksitte ilk 2 yılı ödemesiz olmak ve son 2 yılda 4 eşit taksitle ödenecek şekilde uzatıldı.”

Haberin Devamı

Bir yıl böyle geçti

İMAR İPTALİ BULVAR KAPATTI

KAPANIYOR (12 AĞUSTOS)

Ankara 5. İdare Mahkemesi, AOÇ nazım imar planlarını iptal etti. Bu karar üzerine Büyükşehir Belediyesi kentin ana arterlerinden Ankara Bulvarı’nı kapatacağını açıkladı.

ANKARA ÇIKMAZI (14 AĞUSTOS)

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Bulvarı’nın 17 Ağustos Pazartesi günü saaat 3.00’te beton bariyerlerle kapatılacağını açıkladı ve topu vatandaşa attı: “Bu karara karşı vatandaşın dava açma hakkı var.”

14 SAATLİK ANKARA KRİZİ (18 AĞUSTOS)

Ankara Bulvarı’nın trafiğe kapatılması sonucu, Başkent’te sabah trafiği felç oldu. Önceki gece saat 3.00’te kapanan bulvarla ilgili yaşanan kriz, saat 17.00’de yeni bir mahkeme kararıyla çözüldü, yol yeniden trafiğe açıldı.

Haberin Devamı

YARIN: SARAÇOĞLU, DAVA, TARTIŞMA VE KAVGALAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!